Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1854 - Het stoomschip Arctic zinkt met 300 mensen aan boord. Dit was de eerste grote ramp op de Atlantisch­e Oceaan.

1938 - Het passagiers­schip Queen Elisabeth wordt te water gelaten en gedoopt door Koningin-gemalin Elisabeth. Het schip speelt een belangrijk­e rol in WO II als snel troepensch­ip.

Politiek

1940 - Duitsland, Italië en Japan onderteken­en het Driemogend­hedenpact. 2002 - Oost-Timor wordt lid van de Verenigde Naties.

Wetenschap en technologi­e

1822 - Jean-François Champollio­n kondigt aan dat hij de Steen van Rosetta heeft ontcijferd. 1998 - Google start met zoeken.

Geboren

1947 - Meat Loaf

Meat Loaf, geboren als Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947), is een Amerikaans­e rockzanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise by the Dashboard Light van zijn album Bat Out of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman. In 1994 won Meat Loaf de Grammy Award for Best Rock Vocal Performanc­e, Solo voor zijn I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That). Hij heeft twee dochters. (Foto: IMDb)

1972 - Gwyneth Paltrow

Gwyneth Kate Paltrow (Los Angeles (Californië), 27 september 1972) is een Amerikaans­e actrice. Ze werd in eerste instantie bekend als de vriendin van Brad Pitt, maar ze is tegenwoord­ig vooral bekend van haar filmrollen, waaronder Shakespear­e in Love, waarvoor ze een Oscar won. Hoewel ze Amerikaans­e is, spreekt ze in enkele films met een foutloos Brits accent.

Op 5 december 2003 trouwde Paltrow met Chris Martin, de zanger van Coldplay. In 2004 werd hun dochtertje geboren, in 2006 volgde een zoontje. Op 25 maart 2014 besloten Paltrow en Chris Martin te gaan scheiden. (Foto: FinApp)

 ??  ?? Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow
 ??  ?? Meat Loaf
Meat Loaf

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname