Times of Suriname

Ferrier: “Valies moet doen wat hij denkt dat hij moet doen”

-

PARAMARIBO - Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) vindt dat Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS), maar moet doen wat hij denkt dat hij moet doen. Zo luidde de reactie van de minister gisteren in het radioprogr­amma op het ultimatum dat Valies haar stelde. Valies wilde dat de minister donderdag haar verontschu­ldigingen aanbood over haar uitspraken over hem tijdens een interview via hetzelfde radioprogr­amma op woensdag.

“Als ik zijn reactie goed lees, dan geeft hij bepaalde dingen ook zelf toe. Iedereen interprete­ert dingen op hun eigen manier en daar kan niemand aan komen. Ik ga daarvoor mijn verontschu­ldigingen niet aanbieden. Als hij vindt dat hij naar de rechter wil gaan, dan mag hij dat. Daar kan ik niet aan komen. We zien dan wel hoe dit verder zal gaan”, zegt Ferrier. De minister riep gisteren wederom alle leerkracht­en, leerlingen en ouders op om 1 oktober normaal naar school te gaan. “Ook de bus- en boothouder­s roep ik op om 1 oktober de kinderen normaal naar school te brengen”, zegt Ferrier. Valies is gebelgd over het feit dat Ferrier gezegd zou hebben dat hij iemand is met ‘boter op zijn kop’. De minister zou verder ook gezegd hebben dat hij SRD 217 duizend heeft ontvangen aan fictieve uren over een periode van vijf jaar. Valies heeft de beschuldig­ingen en uitspraken van de minister ontkracht en van de tafel geveegd. De minister is volgens hem het sprekende

Bakana Tori

voorbeeld van een kat in het nauw die rare sprongen maakt. Hij blijft erbij dat de deuren op 1 oktober gesloten zullen zijn, ondanks dat Ferrier zegt dat de school op 1 oktober aanvangt. De bonden zijn van plan ook internatio­nale organisati­es op de hoogte te stellen van de uitspraken van de bewindsvro­uw. De vakbondsma­n blijft erbij dat er geen overleg mogelijk is met Ferrier. “Maandag zullen de leden bepalen of de acties doorgaan of als het blijft bij een eendaagse actie.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname