Times of Suriname

Vicepresid­ent belooft Valies gesprek met Ferrier als staking niet doorgaat

-

PARAMARIBO – Vicepresid­ent Ashwin Adhin heeft gisteren een brief gestuurd naar de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname (ALS). Daarin garandeert hij dat hij een gesprek kan ‘regelen’ tussen minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de bond, onder voorwaarde dat de aangekondi­gde acties op 1 oktober niet doorgaan.

“Wij kunnen niet in een sfeer van dreiging of onder druk een conflict oplossen. Indien de garantie geboden wordt voor een goede sfeer voor constructi­ef overleg, zal ik het daarheen leiden dat er een gesprek gearrangee­rd wordt met het onderwijsm­inisterie op 2 oktober 2018”, luidt de ‘oproep’ van de vicepresid­ent in de brief.

De vp doet verder in de brief ook een beroep op de bond om het pad van communicat­ie te kiezen en liever niet in actie te gaan.

Naar aanleiding van deze brief besloot het bestuur van de BvL en ALS gisteravon­d te vergaderen om een besluit hierover te nemen. “De BvL en de ALS houden vanmiddag om 16.00 uur in het bondsgebou­w van de BvL een alv en wij roepen alle leden op om de vergaderin­g bij te wonen. Wij gaan de brief en het voorstel van de vp met onze leden bespreken en dan hierover een besluit nemen. Na de alv zullen wij aangeven wat de leerkracht­en dan maandag precies gaan doen”, zegt Valies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname