Times of Suriname

Neus gehoord door politie na klacht minister Financiën

-

PARAMARIBO - Maisha Neus van de politieke partij STREI!, is donderdag gehoord door de politie met betrekking tot een klacht die tegen haar is gedeponeer­d door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Het betreft een klacht tegen haar met betrekking tot onder meer smaad, laster en eenvoudige belediging. Neus zegt aan de krant dat zij bijna vijfenhalf uur op het politiebur­eau was. Zij erkent zaken op te hebben aangegeven. Volgens haar gaat het echter niet om valse beschuldig­ingen, want zij beschikt over de bewijzen van wat zij op plaatste. Die bewijzen heeft zij bij de procureur-generaal (pg) aangelever­d.

Neus zegt dat zij als verdachte is gehoord over onder meer haar opmerkinge­n op Facebook van ratings over Suriname van kredietbeo­ordelaar Fitch Ratings.

“Op 10

september

heeft

Facebook

minister Hoefdraad een klacht geponeerd bij de pg met het verzoek tot strafrecht­elijke vervolging van mij voor het valselijk beschuldig­en van een politiek ambtsdrage­r en nog zes andere artikelen uit het

Facebook

Wetboek van Strafrecht. Ik ben nu zowel verhoord in de zaak van ex-minister Adeline Wijnerman tegen mij persoon en in de zaak van minister Hoefdraad tegen mij. Het proces loopt bij hen zeer spoedig merk ik, binnen twee weken is al actie ondernomen.” Zij vraagt zich af of minister Hoefdraad en ex-minister Wijnerman al zijn gehoord als verdachte in de door STREI! geponeerde zaak.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname