Times of Suriname

Özil geen interesse in gesprek met Löw

-

VOETBAL Joachim Löw reisde afgelopen week tevergeefs af naar Londen voor een gesprek met Mesut Özil. De keuzeheer van de Duitse nationale ploeg wil graag om de tafel met de 29jarige middenveld­er, die afgelopen zomer een punt achter zijn interlandl­oopbaan zette. Özil heeft echter geen intenties om met Löw in gesprek te gaan.

Özil was niet aanwezig op het trainingsc­omplex van Arsenal toen Löw en technisch directeur Oliver Bierhoff een bezoek brachten. “Hij was er kennelijk niet. We moeten accepteren dat hij op dit moment niet met ons wil praten”, laat Löw weten in gesprek met BILD. “Het stelt me teleur. Als je zo lang hebt samengewer­kt. Ik had graag een persoonlij­k gesprek gevoerd.”

Löw was in Londen voor het FIFAgala en besloot daarom de Duitse internatio­nals op te zoeken bij Arsenal. Zodoende trof de keuzeheer wel Bernd Leno en Shkodran Mustafi. Volgens Duitse media zou Unai Emery een rol hebben gespeeld in de mislukte toenaderin­gspoging van Löw, omdat hij een gesprek tussen de keuzeheer en Özil niet zag zitten. De manager van Arsenal verwees dit gerucht naar het rijk der fabelen.

Vlak voor het voor Duitsland mislukte WK van afgelopen zomer raakten Özil en Ilkay Gündogan in opspraak na een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, met wie de middenveld­ers poseerden voor een foto. Özil werd opgeroepen om zich te verantwoor­den voor de ontmoeting, onder meer door bondsvoorz­itter Reinhard Grindel. Een maand na het WK maakte Özil in een uitgebreid statement, waarin Grindel werd beschuldig­d van racisme, bekend dat hij een punt achter zijn interlandl­oopbaan zette. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname