Times of Suriname

De Ligt keert terug

-

VOETBAL - Ajax-trainer Erik ten Hag kan zaterdag in de uitwedstri­jd tegen Fortuna Sittard weer over Matthijs de Ligt beschikken. De aanvoerder is volledig hersteld van een knieblessu­re. “Matthijs is weer fit. Als hij straks goed uit de training komt, kan hij gewoon spelen tegen Fortuna Sittard”, bevestigde Ten Hag gisteren op zijn persconfer­entie. De negentienj­arige De Ligt liep vorige week tijdens de training een lichte knieblessu­re op, waardoor hij de laatste wedstrijde­n aan zich voorbij moest laten gaan. Zonder de centrale verdediger won Ajax ruim van AEK Athene in de Champions League (30), maar vier dagen later gingen de Amsterdamm­ers in het Philips Stadion kansloos met dezelfde cijfers onderuit tegen PSV. Afgelopen woensdag rekende Ajax in de KNVBbeker eenvoudig met tweedeklas­ser Te Werve af (07).

Ten Hag ging tijdens zijn persconfer­entie nog uitgebreid in op de verloren topper tegen PSV in Eindhoven. De coach heeft geconclude­erd dat zijn ploeg niet met de goede instelling aan het duel met de koploper begon. “Op mentaal vlak had het een en ander anders gekund”, vindt Ten Hag. “We begonnen met iets te veel zelfvertro­uwen aan de wedstrijd en reageerden niet goed op de achterstan­d. We hadden weerbaarde­r moeten zijn. Natuurlijk was de afwezighei­d van Matthijs een gemis, maar dat mag geen excuus zijn.”

Hoewel de blessure van De Ligt heeft aangetoond dat Ajax niet heel ruim zit in centrale verdediger­s - tegen PSV speelde Frenkie de Jong weer centraal achterin denkt Ten Hag niet dat hij in de winterstop een versterkin­g mag verwelkome­n. “We zijn in de zomer met een verdediger bezig geweest, maar dat is nu niet aan de orde.” De achterstan­d van Ajax op PSV, dat zaterdagav­ond in Breda tegen NAC speelt, is inmiddels vijf punten. (Nusport)

 ??  ?? Verdediger Matthijs de Ligt is weer beschikbaa­r voor Ajax. (Foto: AD)
Verdediger Matthijs de Ligt is weer beschikbaa­r voor Ajax. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname