Times of Suriname

Liverpool mogelijk zonder Van Dijk

-

VOETBAL - De kans is groot dat Liverpool het vanavond in de topper tegen Chelsea zonder Virgil van Dijk moet stellen. De verdediger is op de weg terug van een blessure. “Virgil heeft nog niet met het team getraind, dus het is afwachten”, zei trainer Jürgen Klopp gisteren op zijn persconfer­entie. “Hij is een speler van wereldklas­se, dus het is niet best als we hem moeten missen.”

De 27-jarige Van Dijk liep afgelopen zondag in de met 3-0 gewonnen competitie­wedstrijd tegen zijn oude club Southampto­n een ribblessur­e op. Door die kwetsuur moest hij deze week het League Cup-duel met Chelsea (1-2-verlies) laten schieten. Georginio Wijnaldum miste die wedstrijd ook, maar is weer beschikbaa­r. Van Dijk werd woensdag vervangen door Dejan Lovren. Hoewel Liverpool uitgereken­d bij afwezighei­d van de 21-voudig Oranje-internatio­nal de eerste nederlaag van het seizoen leed, is Klopp tevreden over Lovren als vervanger. “Dejan speelde tegen Chelsea zijn eerste wedstrijd in tien weken en heeft het uitstekend gedaan”, benadrukte de Duitse coach. “Als Virgil fit is, speelt hij natuurlijk gewoon, maar we hebben genoeg opties om hem op te vangen.”

Klopp rekent erop dat zijn ploeg vandaag met de nodige revanchege­voelens aan de aftrap staat op Stamford Bridge. De coach heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg de ongeslagen reeks in de competitie een vervolg kan geven. “We willen nu terugslaan, want dat is in mijn ogen een plicht in de sportwerel­d. In dat opzicht is het mooi dat we direct weer tegen Chelsea kunnen spelen. Ze zullen met een hoop andere spelers op het veld verschijne­n dan afgelopen woensdag, dus het wordt heel interessan­t.” Liverpool is de enige ploeg in de Premier League die na zes wedstrijde­n nog geen punt verloor. ‘The Reds’ staan daardoor fier bovenaan, al volgen nummer twee Manchester City en nummer drie Chelsea al op twee punten. (Nusport)

 ??  ?? Virgil van Dijk is twijfelach­tig voor de ontmoeting tegen Chelsea. De verdediger is op de weg terug van een blessure. (Foto: AD)
Virgil van Dijk is twijfelach­tig voor de ontmoeting tegen Chelsea. De verdediger is op de weg terug van een blessure. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname