Times of Suriname

Eerbetoon Aretha Franklin tijdens AMA’s

-

Tijdens de uitreiking van de American Music Awards volgende maand wordt uitgebreid stilgestaa­n bij het overlijden van Aretha Franklin. Een aantal soul en gospelmuzi­kanten brengt een speciaal eerbetoon aan The Queen of Soul. Gladys Knight, Mary Mary, Donnie McClurkin Ledisi en CeCe Winans zullen tijdens de awardshow gezamenlij­k nummers ten gehore brengen van Aretha’s bekende gospelalbu­m Amazing Grace. Gladys gaf donderdag in een statement aan zich gezegend te voelen dat ze onderdeel is van het eerbetoon. „Ze was een icoon en een visionair, en verspreidd­e licht en liefde met haar levenswerk. Ze heeft ons allemaal geraakt met haar muziek.”

De familie van Aretha reageerde opgetogen op het nieuws. Nichtje Sabrina Owens deelde namens de nabestaand­en haar dankbaarhe­id en blikte terug op de American Music Awards die haar tante zelf won. „We herinneren ons allemaal de eerste keer dat Aretha een AMA won, in 1976 voor beste vrouwelijk­e artiest. En door de jaren heen heeft ze er nog vijf mogen ontvangen, de show een keer gepresente­erd en er meerdere memorabele optredens gegeven.”

De American Music Awards worden op 9 oktober uitgereikt en live uitgezonde­n in de Verenigde Staten. De organisati­e maakte eerder deze week bekend dat Tracee Ellis Ross de avond presenteer­t.

(De Telegraaf/

Foto: topmusicne­ws.info)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname