Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1829 - Londens georganise­erd politiekor­ps gaat aan de slag. Het wordt later bekend als Scotland Yard.

1990 - De Wereldtop voor kinderen van de Verenigde Naties wordt in New York door koning Boudewijn geopend in het bijzijn van staatshoof­den uit de hele wereld.

Politiek

1973 - President Albert-Bernard Bongo van Gabon maakt bekend dat hij van het christendo­m tot de islam is bekeerd en de naam Omar Bongo heeft aangenomen.

2000 - Het Hooggerech­tshof van Zimbabwe verbiedt de regering om blanke boeren binnen dertig dagen van hun land af te zetten. De uitspraak is een tegenslag voor president Robert Mugabe, die in oktober drieduizen­d grote boerderije­n die eigendom zijn van blanken aan zijn achterban had willen geven.

Wetenschap en technologi­e

1988 - Lancering van de Spaceshutt­le Discovery (STS-26), de eerste Spaceshutt­levlucht sinds de ramp met de Challenger (28 januari 1986).

Geboren

Kevin Durant

1988 -

Kevin Durant (Washington D.C., 29 september 1988) is een Amerikaans­e basketball­er die speelt voor de Golden State Warriors. Hij speelt op de small-forwardpos­itie. Durant werd bij Warriors naast Steph Curry en Klay Thompson één van de sterspeler­s. Hij werd in zijn eerste seizoen in Oakland voor het eerst in zijn carrière NBA-kampioen met de club. Dit lukte in het seizoen 2017/18 opnieuw. Na beide finales (allebei tegen het Cleveland Cavaliers van LeBron James) kreeg Durant de NBA Finals Most Valuable Player Award toegekend. (Foto: FOX Sports)

 ??  ?? Kevin Durant
Kevin Durant

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname