Times of Suriname

Doek valt voor Cocu

-

VOETBAL - De dagen van Phillip Cocu als trainer van Fenerbahçe zijn vrijwel zeker geteld. Na de 3-0 nederlaag van zondag op bezoek bij laagvliege­r Caykur Rizespor is Fener terug te vinden op de veertiende plaats op de ranglijst. Diverse Turkse kranten waren er gisteren zeker van dat Cocu ontslagen zal worden of zelf de handdoek zal gooien. Volgens NTV Spor wordt Cocu ontslagen en Ersun Yanal staat klaar om in te stappen.

Cocu werd afgelopen zomer aangesteld en moest Fenerbahçe naar nieuwe successen leiden. Daar is hij niet in geslaagd, want onder zijn leiding wist de club zich via de voorrondes niet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de competitie stapelden de nederlagen zich hard achter elkaar op, terwijl de groepsfase van de Europa League gestart werd met een 41 nederlaag op bezoek bij Dinamo Zagreb.

De druk op de schouders van Cocu was al groot en lijkt onhoudbaar geworden nu er zondag met 30 is verloren van Rizespor. Volgende week staat de thuiswedst­rijd tegen Medipol Basaksehir op het programma en Yanal is de grootste kandidaat om dan langs de lijn te staan. Hij is geen onbekende bij de club. De 56jarige Yanal was in het seizoen 2013/14 ook al trainer van Fenerbahçe en won in dat seizoen de Turkse landstitel. Yanal zou zondagavon­d al zijn aangekomen in Istanbul.

Pierre van Hooijdonk, oudspeler van Fenerbahçe, kreeg zondagavon­d een hoop berichten van Turkse vrienden na de pijnlijke nederlaag van de Turkse topclub. “Ik ga nu vrezen. Het wordt lastig”, zei Van Hooijdonk bij Studio Voetbal over de situatie van Cocu. Van Hooijdonk werd erop gewezen dat Cocu ook bij PSV matig begon. “Maar dit is geen Herdgang”, aldus Van Hooijdonk. “Sjoerd Mossou had er in het AD een geweldige column over. Cocu is van boswachter op de Leenderhei­de verkeersre­gelaar in het centrum van Istanbul geworden. Zo groot is het contrast.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname