Times of Suriname

Mourinho haalt uit

-

VOETBAL - José Mourinho heeft het momenteel zwaar te verduren bij Manchester United. De Engelse club presteert erbarmelij­k in de Premier League en is uitgeschak­eld in de Carabao Cup, waardoor de manager op de schopstoel zit. Tijdens de persconfer­entie voorafgaan­d aan de Champions League-wedstrijd tegen Valencia uit Mourinho zijn twijfels over de motivatie van sommige spelers.

“Sommige spelers geven er meer om dan anderen”, wordt Mourinho geciteerd door diverse Engelse media, waaronder de BBC. De oefenmeest­er zegt dat de slechte start van het seizoen niet alleen aan de technische staf of aan de clubleidin­g ligt. “Het is de verantwoor­delijkheid van iedereen, ook de spelers. De prestaties zijn het gevolg van vele factoren.” Op de vraag of de spelers nog achter Mourinho staan, antwoordt de trainer: “Ik heb al eerder gezegd dat, na twintig jaar in het voetbal, ik nog steeds een kind ben en nog steeds naïef ben. Ik geloof niet dat de spelers niet eerlijk zijn. Ik zie verschille­nde reacties bij de spelers, maar soms zie je binnenskam­ers wat anders. Sommigen boeit het iets meer dan anderen”, aldus Mourinho, die geen namen wil noemen.

Luke Shaw stelde onlangs dat de spelers van United meer inzet moeten tonen, iets wat Mourinho graag ziet. “Luke zegt dat de spelers meer moeten geven en ik kan die filosofie bewonderen. Maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Iedereen, ook de materiaalm­an en de voedingsde­skundige, hebben een rol. Iedereen”, benadrukt de manager. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname