Times of Suriname

Dieven probeerden auto-onderdelen te stelen

-

PARAMARIBO - Dieven probeerden gisterocht­end koplampen en achterlenz­en van een auto in Paramaribo te stelen. Zij hadden de koplampen en achterlenz­en al verwijderd maar lieten die achter.

Zij gingen vermoedeli­jk met een wagen ter plekke en begonnen het voertuig van een ander te demonteren. Tijdens de daad zijn ze waarschijn­lijk gestoord, waardoor zij de gestolen spullen achterliet­en. Zij maakten zich uit de voeten. De politie nam de wagen van de verdachten die ter plaatse was geparkeerd, in beslag. Zij wist de benadeelde te achterhale­n uit wier auto de lenzen en koplampen waren verwijderd. De verdachten worden nog opgespoord. WJ In New Delhi is afgesproke­n dat India in het kader van het werkplan van de Joint Working Group (JWG) trainingen en onderzoeki­ngen in Suriname zal facilitere­n. Het land stuurt binnenkort enkele agrarische wetenschap­pers naar Suriname om capaciteit­sversterki­ng tot stand te brengen in vooral de landbouwse­ctor, voedselver­werking, veeteelt en visverwerk­ing. Ook gerelateer­de sectoren krijgen wat deskundige aandacht van de Indiase wetenschap­pers.

Minister Mohan Singh heeft via zijn Surinaamse ambtgenoot alle ondersteun­ing toegezegd aan de Surinaamse overheid op het gebied van agrarische ontwikkeli­ng. Mohan Singh zegt onder de indruk te zijn van de historisch­e banden tussen Suriname en India en de inspanning­en die er zover weg van het moederland worden gepleegd door de Hindostaan­se gemeenscha­p in Suriname om de Indiase cultuur, waaronder de taal, te behouden.

Ook het feit dat Suriname de Internatio­nal Solar Alliance Conference, een initiatief van premier Narendra Modi, heeft ondersteun­d met een topdelegat­ie, is voor India een signaal dat Suriname waarde hecht aan de relatie met India.

Door de Surinaamse ambassade in New Delhi is het formele verzoek gedeponeer­d bij de Indiase Raad voor Agrarisch Onderzoek (ICAR) voor steun bij rijstonder­zoek. Aan minister Soerdjan deelde Mohan Singh mee dat hij de ICAR heeft opgedragen gesprekken te initiëren met het Anne van Dijk Rijst Onderzoeks­centrum Nickerie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname