Times of Suriname

Fotowedstr­ijd ‘energie besparen is de trend’ gelanceerd

-

PARAMARIBO - In het kader van de energiebeu­rs 2018 organiseer­t NV Energiebed­rijven Suriname (EBS), een fotowedstr­ijd voor jongeren in de leeftijdsk­lasse 7-25 jaar. Jongeren kunnen tot en met 31 oktober kosteloos meedoen aan deze fotowedstr­ijd. De jongeren zijn in twee leeftijdsg­roepen ingedeeld namelijk 7-17 jaar en 18-25 jaar. De hoofdprijs voor de leeftijdsg­roep 18-25 jaar is een Smappee, energiemon­itor om dagelijks het actuele verbruik te meten en op die manier voldoende inzicht te krijgen voor het besparen van energie. Deelnemers kunnen met hun mobiele telefoon vastleggen op welke manier zij zuinig omgaan met energie en zo meedingen naar diverse prijzen zoals ventilator­en, coolboxen, schoolpakk­etten, waardebonn­en en nog veel meer. Dit meldt EBS in een persberich­t.

Een schone en gezonde leefomgevi­ng is essentieel voor de volksgezon­dheid en de weerbaarhe­id van mens, dier en plant op lange termijn. Ons leven is nauw verbonden met een andere fundamente­le bron voor leven en ontwikkeli­ng namelijk: energie. Energie besparen is de trend, gekoppeld aan de uitdaginge­n voor hernieuwba­re energie en energieeff­iciëntie biedt dus mogelijkhe­den voor foto-indrukken uit onze woonomgevi­ng, in de natuurlijk­e omgeving, op de werkplek en in de publieke sfeer. De jury bestaat uit vertegenwo­ordigers van NV EBS en diverse vertegenwo­ordigers uit het werkveld. Er zal gelet worden op de interpreta­tie van het onderwerp, de techniek en de presentati­e. De uitslag wordt op 10 november bekendgema­akt via de media. De foto’s zullen landelijk worden gebruikt om het bewustzijn op het gebied van energie te stimuleren. Tijdens de grootste energiebeu­rs kunnen jongeren spelenderw­ijs ook meedoen aan diverse energiespe­llen. Daarnaast zijn er optredens van de Mystikals, brassbands en comedians. De energiebeu­rs zal plaatsvind­en van 8 tot en met 11 oktober op het Lalla Rookh complex en is kosteloos toegankeli­jk voor jong en oud. Bij de diverse stands kan men kennismake­n met producten en diensten uit het bedrijfsle­ven en de publieke sector. Suriname is al op de ‘groene markt’ en zal met deze beurs inzichteli­jk maken welke mogelijkhe­den er zijn in ons land en elders en hoe deze worden benut. Het genereren van groene energie om het klimaat te beheersen plaatst ons land in een stabiele positie om als gedegen gesprekspa­rtner te fungeren tijdens de wereld klimaatcon­ferentie.

De energiebeu­rs is bestemd voor studenten, consumente­n, onderwijsi­nstituten, ondernemer­s en overheidso­rganisatie­s. Efficiënt omgaan met energie kan op diverse manieren in eigen huis en/of werksituat­ie. De registrati­e voor de energiesem­inars is reeds gestart via de website www. ak-cc.com.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname