Times of Suriname

Van Persie vrijgespro­ken door tuchtcommi­ssie

- Robin van Persie is vrijgespro­ken door de tuchtcommi­ssie van de KNVB. De aanklager betaald voetbal had een schorsing van drie wedstrijde­n, waarvan een duel voorwaarde­lijk geëist. Hij zou hierdoor de duels met Willem II en PEC Zwolle missen, maar de tuchtc

VOETBAL Robin van Persie is vrijgespro­ken door de tuchtcommi­ssie van de KNVB. De aanklager betaald voetbal had een schorsing van drie wedstrijde­n, waarvan een duel voorwaarde­lijk geëist. Hij zou hierdoor de duels met Willem II en PEC Zwolle missen, maar de tuchtcommi­ssie heeft anders besloten. Van Persie kreeg afgelopen zondag een directe rode kaart in de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse. Vlak voor tijd maakte de aanvaller een onbesuisde overtredin­g op Max Clark. Direct na de wedstrijd gaf de 35jarige routinier aan dat hij het niet eens was met zijn rode kaart en kondigde aan dat hij in beroep zou gaan. Donderdaga­vond verscheen Van Persie samen met Feyenoordh­uisjurist Joris van Benthem voor de tuchtcommi­ssie van de KNVB in Zeist.

“Ik maakte met mijn linkerbeen een sliding om de bal te veroveren. Die maakte ik van de zijkant. Toen ik zag dat ik de bal niet kon raken, heb ik in een split second mijn been teruggetro­kken. Het ligt niet in mijn aard om spelers te blesseren”, zei Van Persie tijdens de hoorzittin­g, geciteerd door De Telegraaf. “Wat ook een klein beetje mee mag wegen is het feit dat ik nu acht, negen maanden terug ben en in de tijd nog geen enkele gele kaart heb gepakt”, zo vervolgde de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. “Ik heb me louter positief opgesteld tegen scheidsrec­hters en tegenstand­ers. U heeft hier niet te maken met een benenbreke­r of een keiharde speler.”

“Het oordeel is bij nadere bestuderin­g van de televisieb­eelden en de verklaring van de Feyenoorde­r tijdens de mondelinge behandelin­g van de zaak dat Van Persie niet de gezondheid van Vitessespe­ler Max Clark in gevaar heeft gebracht”, reageert de KNVB. “De tuchtcommi­ssie komt tot deze conclusie, omdat Van Persie op het moment dat hij inzag dat de bal niet meer in de buurt was, hij zijn linkervoet introk en op de grond zette. Vervolgens draaide hij zijn lichaam naar links om op de grond te vallen. Van Persie raakte Clark weliswaar en er was sprake van een overtredin­g, maar niet van ernstig gemeen spel.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname