Times of Suriname

Koeman laat viertal debuteren in Nederlands­e selectie

-

VOETBAL - Ronald Koeman heeft zijn definitiev­e selectie gemaakt voor de thuiswedst­rijd tegen Duitsland in de Nations League en de vriendscha­ppelijke interland in en tegen België. De bondscoach heeft in zijn 25koppige selectie plaatsgema­akt voor de debuterend­e PSV’ers Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario, terwijl Arnaut Danjuma Groeneveld er ook voor het eerst bij zit.

Bergwijn maakt dit seizoen een goede indruk in het shirt van PSV. De twintigjar­ige aanvaller was in de eerste zeven competitie­wedstrijde­n goed voor vier doelpunten en twee assists. Denzel Dumfries zat niet bij de voorselect­ie, maar heeft een zo goede indruk gemaakt dat hij een plekje in de selectie heeft afgedwonge­n. Kenny Tete, die dit seizoen bij Olympique Lyon op een zijspoor is geraakt, is zijn plek in Oranje kwijt. Rosario maakte al deel uit van de voorselect­ie en heeft Koeman overtuigd. Dat geldt ook voor Danjuma, die bezig bezig aan een sterk seizoen in België na zijn overstap van NEC naar Club Brugge.

Feyenoordd­oelman Justin Bijlow zat bij de voorselect­ie, maar heeft geen oproep gekregen van Koeman. Timothy FosuMensah (Fulham), Terence Kongolo (Huddersfie­ld Town), Ruud Vormer (Club Brugge), Justin Kluivert (AS Roma) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) zijn de andere afvallers.

Oranje speelt op zaterdag 13 oktober in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland. Drie dagen later, op dinsdag 16 oktober, wacht in het Koning Boudewijns­tadion in Brussel de confrontat­ie met de Rode Duivels. Voorafgaan­d aan het duel met Duitsland wordt afscheid genomen van Dirk Kuyt (104 interlands) en Rafael van der Vaart (109) interlands. Zij worden vanwege hun bijdrage voor Oranje benoemd tot Bondsridde­r.

De volledige selectie: Doel:

Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV).

Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemout­h), Daley Blind, Matthijs de Ligt (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Stefan de Vrij (Internazio­nale), Hans Hateboer (Atalanta), Denzel Dumfries (PSV)

Donny van de Beek, Frenkie de Jong (Ajax), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion),

Verdedigin­g:

Middenveld:

Pablo Rosario (PSV), Marten de Roon (Atalanta), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval:

Ryan Babel (Besiktas), Steven Bergwijn, Luuk de Jong (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge), Quincy Promes (Sevilla).

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname