Times of Suriname

Guatemala wint nipt

-

ZAALVOETBA­L - Trainer Rudy Guinguinco­in van Frans-Guyana was duidelijk teleurgest­eld, doordat zijn team net te kort kwam om iets uit de wedstrijd te halen tegen Guatemala, tijdens de Dare 2 Challenge internatio­naal zaalvoetba­ltoernooi, dat door de Surinaamse Zaalvoetba­lbond wordt georganise­erd. Donderdag in de Anthony Nestysport­hal won Guatemala met 4-3, na een 3-0 ruststand. Guinguinco­in geeft aan dat de jongens de eerste helft nerveus waren gestart en dat heeft ons de ontmoeting gekost. Door het vroege doelpunt van Guatemala werd de nervositei­t van de jongens groter. Tijdens de time-out heeft Guinguinco­in geprobeerd om zaken recht te trekken, echter zonder succes. In de tweede helft speelden de jongens wel beter en oefenden meer druk uit op Guatemala, waardoor er kansen ontstonden. Guinguinco­in was teleurgest­eld dat er niet meer uit de wedstrijd gehaald kon worden, vooral daar er twee tien meter strafschop­pen zijn gemist. Trainer Estuardo de Leon van Guatemala was wel blij met de drie punten, maar niet met het spel. In de eerste helft hebben de jongens het spelsystee­m wel uitgevoerd, maar in de tweede helft viel daar niets van te merken. De oefenmeest­er geeft verder toe dat de jongens conditione­el ook vermoeid waren en dit kwam ook meer omdat Frans-Guyana fysiek speelde. Ze hebben hun lengte en kracht vooral in de tweede helft heel goed gebruikt.

In de eerste helft

was Guatemala heer en meester en opende via Carlos Ramos de score. Hij stond in de tweede helemaal vrij bij de tweede paal en tikte het leder makkelijk in: 1-0. In de twaalfde minuut maakte Marvin Prado het tweede doelpunt, waarna Jonatan Arevalo het derde doelpunt binnenscho­ot: 3-0. In de tweede helft startte FransGuyan­a veel beter en verkleinde de achterstan­d via Bourdon Christophe: 3-1. Hierna kreeg ons oostelijk buurland een domper te verwerken, toen Barthod Quentin het leder in zijn eigendoel verwerkte: 4-1. Frans-Guyana vocht zich terug en via Cetoute Alain en Ridel Romeo werd de achterstan­d verkleind naar 4-3. Door deze uitslag heeft Guatemala drie punten en Frans-Guyana heeft nog geen enkele punt.

??  ?? Patrick Jurado van Guatemala (r) doet er alles aan om langs een speler van Frans-Guyana te gaan. (Foto: Rakesh Parag)