Times of Suriname

Reding gelukkig met zege

- Dannick Koeiman (5) van Curaçao wordt goed in de gaten gehouden door Sercinio Caupain van Suriname. (Foto: Rakesh Parag)

ZAALVOETBA­L - Trainer Sersinho Reding van Suriname is heel gelukkig met de overwinnin­g op Curaçao bij het‘Dare 2 Challenge’ internatio­naal zaalvoetba­ltoernooi, dat door de Surinaamse Zaalvoetba­lbond wordt georganise­erd. Donderdag won ons land in de Anthony Nestysport­hal met 31. Reding zegt dat het niet gemakkelij­k is gegaan, “want je zag dat ze nerveus waren”. Hij geeft aan dat hij dit wel verwacht had, gezien het de eerste keer is voor veel jongens om een internatio­naal toernooi te spelen met zoveel druk. Dit was direct te merken aan de gemiste kansen. De jongens misten opgelegde kansen, die normaal wel in het doel getrapt zouden worden. De oefenmeest­er zegt dat ervaring een rol heeft gespeeld. Van de veertien spelers die geselectee­rd zijn door Reding, waren slechts vier spelers boven 25 jaar. De oefenmeest­er zegt dat deze jongens zo kunnen groeien en de factor ervaring zal dan geen rol meer spelen. Daarom is hij blij dat de groep uit jonge spelers bestaat.

Trainer Sandar Schelling van Curaçao geeft aan dat het concept nog niet is doorgedron­gen bij de jongens. Hij heeft drie maanden terug het roer overgenome­n en de jongens moeten nog wennen aan het systeem. Schelling is positief gestemd dat Curaçao een goed resultaat zal neerzetten in de volgende wedstrijd.

Suriname nam in de twaalfde minuut de voorsprong, nadat Damiendo Plein het leder knap achter de doelman van Curaçao schoot: 10. Hierna kreeg Suriname tal van kansen, maar er vielen geen doelpunten meer. In de tweede helft kreeg ons land de mogelijkhe­id om de voorsprong te verruimen, nadat Jean Pauletta van Curaçao de rode kaart kreeg. In de twee minuten waarin Curaçao met een man minder speelde, kon Suriname geen profijt trekken. In deze periode kreeg ons land diverse kansen; vooral kreeg Vahid Vinisie twee opgelegde kansen, die hij niet benutte. Toch gelukte het Vinisie om het tweede doelpunt te maken: 20. De tegenstand­er bracht de spanning terug, nadat Vilyson Lake doelman Obrendo Huiswoud verschalkt­e: 21. In de slotfase zorgde Nazario Doesburg ervoor dat de overwinnin­g naar Suriname ging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname