Times of Suriname

Snap CEO mikt op winst in 2019

-

CALIFORNIË - CEO Evan Spiegel van Snap verwacht dat zijn bedrijf in 2019 zwarte cijfers zal schrijven. Dit schreef Spiegel in een memo naar het personeel, aldus het Amerikaans­e Cheddar. De topman verwacht dat Snap in het lopende vierde kwartaal break even zal draaien, waarmee de weg vrij zal zijn om in 2019 winstcijfe­rs te presentere­n.

In het tweede kwartaal werd het verlies van Snap al teruggebra­cht van ruim 443 miljoen tot iets meer dan 353 miljoen dollar. Voor het derde kwartaal rekent het moederbedr­ijf van de populaire foto-app Snapchat op een omzet in een bandbreedt­e van 265 miljoen tot 290 miljoen dollar. Analisten gaan uit van een omzet van 289 miljoen dollar.

In de memo naar het personeel excuseerde Spiegel zich ook voor het nieuwe ontwerp van Snapchat. Volgens de topman werd het ontwerp te snel doorgevoer­d, hetgeen leidde tot een eerste daling van het aantal dagelijkse gebruikers ooit. “De grootste fout die we maakten, is dat het nieuwe ontwerp de kernwaarde van ons product in gevaar bracht”, aldus Spiegel. De kernwaarde ligt volgens de topman bij de snelle manier van communicer­en.

Het aandeel Snap verloor donderdag in de reguliere handel 5,2 procent aan beurswaard­e en kwam daarmee voor het eerst sinds de beursgang in maart 2017 onder een koers van 8,00 dollar. In de elektronis­che handel nabeurs won het aandeel evenwel weer 3,2 procent. (Beursduive­l/Foto: Medium)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname