Times of Suriname

Mogelijke keuze tussen Marokko en Oranje

-

VOETBAL - Oussama Idrissi ruilde FC Groningen in januari in voor een dienstverb­and bij AZ en dit seizoen is de vleugelaan­valler behoorlijk op dreef. Idrissi heeft in tien officiële wedstrijde­n al zeven keer gescoord. Zijn scoringsdr­ift komt mede door de ontwikkeli­ng die hij heeft doorgemaak­t: “Ik ben veel volwassene­r geworden, als mens maar ook als voetballer. Ik ben een veel stabielere factor geworden, ook veel sneller. Ik heb mijn rendement, denk ik, omhoog gebracht”, zegt de 22-jarige jeugdinter­national in gesprek met de NOS. Idrissi stelt vast dat hij minder speels is geworden en dat men nu meer op hem kan bouwen. “Dat komt omdat je hard traint en het niveau hoog is. Je herkent situaties en daar moet je oplossinge­n voor hebben.”

Zondag staat de lastige uitwedstri­jd tegen Ajax op het programma en Idrissi weet dat de huidige nummer twee van de Eredivisie moeilijk te verslaan is. Idrissi zegt dat het strijdplan ongewijzig­d blijft: “Onverstoor­baar doen wat je op voorhand wil doen. Natuurlijk is Ajax goed. Maar je moet een tactisch plan hebben en dat de hele wedstrijd volhouden.”

Idrissi, die ook over een Marokkaans paspoort beschikt, is wederom opgeroepen voor Jong Oranje, maar de aanvaller weet nog niet wat hij gaat doen als het grote Oranje zich aandient. “Ik ben vooral bezig met mijn eigen ontwikkeli­ng binnen de club. Ik wil stappen maken en uiteindeli­jk zal het zich uitwijzen waar ik ga spelen. Maar ik vind het belangrijk­er om in aanmerking te komen. Vanaf daar ga je keuzes maken en kan ik er gedurfde uitspraken over doen.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname