Times of Suriname

Familie: “Sheilendra was een familieman”

-

PARAMARIBO - Parlementa­riër Sheilendra Girjasing heeft de strijd tegen kanker verloren. Hij overleed zondagavon­d op 62-jarige leeftijd in Nederland, waar hij ongeveer een maand verbleef voor het ondergaan van een zware operatie. Zijn gezin, dat met hem was afgereisd naar Nederland, komt zaterdag met het lichaam terug naar Suriname. Het is nog niet bekend wanneer de crematie plaatsvind­t.

“Hij was zeer geliefd bij familie en vrienden”, zegt een naast familielid aan Times of Suriname. Voor hen was hij niet de felle politicus die hard uithaalde naar de regering. “Familie was zeer belangrijk voor hem.” De broers en zusters kwamen regelmatig bij elkaar om de familieban­den aan te halen en met elkaar bezig te zijn. Dit gebeurde in Commewijne ten huize van Girjasing; het district waarin hij gekozen werd om namens de VHP in De Nationale Assemblee (DNA) zitting te nemen. “Hij ging ongeveer een maand terug naar Nederland voor een zware operatie. Zijn herstel leek vlot te verlopen, maar in het afgelopen weekend bleken er complicati­es. Het gaat mogelijk om een darmlekkag­e welke heeft gezorgd voor zijn overlijden.” Na zaterdag zullen er voorbereid­ingen getroffen worden voor de uitvaart.

Intussen hebben verschille­nde politici, van zowel oppositie als coalitie, hun medeleven betuigd aan de familie. Ook in de ondernemer­swereld is met droefheid gereageerd op het heengaan van Girjasing. Hij was naast politicus ook ondernemer en directeur van Firgos Suriname. Op sociaal gebied zette hij zich in via zijn Stichting Vrienden van Commewijne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname