Times of Suriname

NPS krijgt zetel erbij ten koste van VHP

-

PARAMARIBO - Met het heengaan van Sheilendra Girjasing (VHP) wordt de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) met een zetel verzwakt en de Nationale Partij Suriname (NPS) krijgt een zetel erbij in De Nationale Assemblee (DNA). Met de verschuivi­ng zal de NPS, naast de twee zetels in Paramaribo, nu ook een zetel in Commewijne hebben in de persoon van Marlon Budeke.

Girjasing werd samen met Ingrid Karta-Bink (PL) verkozen om namens de intussen ontmanteld­e partijcomb­inatie V7 zitting te nemen in het parlement.

Dit is volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland niet het juiste moment om te praten over politieke voordelen met het heengaan van een bondgenoot en vriend. Hij onderkent desgevraag­d wel de realiteit voor wat betreft de veranderde zetelverde­ling binnen de oppositie, maar hij zegt daar momenteel niet aan te denken. Girjasing was naast een politieke bondgenoot ook een persoonlij­ke vriend die hij meer dan veertig jaar terug leerde kennen op de middelbare school. “Wij hadden ook samen meegedaan aan een verkiezing op het Openbaar Atheneum en bij de uitslag bleek dat wij hadden gewonnen”, zegt Rusland. “Ik had kort voordat hij naar Nederland vertrok ook een gesprek met hem. In eerste instantie hoorde ik dat hij aan de beterende hand was, dus het nieuws dat hij er niet meer is, komt toch hard over. We zijn diep getroffen met zijn heengaan”, aldus NPSvoorzit­ter Gregory Rusland. De politieke gevolgen van het heengaan van Girjasing zijn volgens hem momenteel niet aan de orde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname