Times of Suriname

Mourinho vroeg Pogba om advies

-

VOETBAL - Het laatste uur van José Mourinho leek zaterdag geslagen, maar door een heroïsche comeback van Manchester United tegen Newcastle United lijkt de oefenmeest­er voorlopig in het zadel te blijven. The Red Devils keken bij rust aan tegen een 0-2 achterstan­d en wonnen uiteindeli­jk met 3-2. In de rust deed Mourinho een beroep op zijn spelers, schrijft The Sun.

De geplaagde trainer was ten einde raad en vroeg aan Paul Pogba wat hij zou veranderen aan de tactiek. De middenveld­er stelde een meer teruggetro­kken rol voor zichzelf voor en vond dat Marouane Fellaini binnen de lijnen moest komen. Mourinho voerde beide wijziginge­n door. Hij liet Scott McTominay achter in de kleedkamer, liet Nemanja Matic terugzakke­n naar de verdedigin­g en stelde Pogba op voor de achterste vier. De Fransman speelde na rust volgens de krant ‘zijn beste helft van het seizoen’ en Manchester United kantelde de wedstrijd door doelpunten van Juan Mata, Anthony Martial en Alexis Sánchez. Mourinho geeft na afloop toe dat er in de rust werd gesproken over de tactiek. “We lieten onze gedachten de vrije loop en we hadden het twee minuten over de tactiek. Daarna ging het acht minuten over andere dingen, waarvan ik dacht dat het de spelers iets vrijer zou maken.”

Het bericht van The Sun werpt een ander licht op de veelbespro­ken relatie tussen Pogba en Mourinho. De oefenmeest­er nam zijn pupil vorige maand de aanvoerder­sband af, na vermeende ergernisse­n over irritant gedrag van Pogba. Zelf gaf de recordaank­oop van Manchester United in augustus aan dat er “dingen zijn die ik kan zeggen en er zijn dingen die ik niet kan zeggen, anders krijg ik een boete”. Met Manchester United staat hij achtste in de Premier League. (VP)