Times of Suriname

NSAS droomt van Ajax Academie in Suriname

-

VOETBAL - Suriname kan het eerste land worden aan de linkerzijd­e van Nederland, waar Ajax een partnerclu­b in oprichting kan hebben. Dat maakte Martijn Middelbeek van Ajax Coaching Academy gisteren bekend tijdens de persconfer­entie georganise­erd door de Nacional Soccer Academy Suriname (NSAS) op het Hemant Jaikaransp­ortpark. Middelbeek geeft aan dat Ajax momenteel buiten Nederland met vier teams een overeenkom­st heeft. Het gaat om Ajax Cape Town (Zuid-Afrika), Sydney FC (Australië), Guangzhou R&F (China) en Sagan Tosu (Japan). “Allemaal zitten aan de rechterkan­t van Nederland en wij willen graag ook een hebben die aan linkerkant van Nederland is”, geeft Middelbeek aan. Echter, hij kon nog niet met zekerheid zeggen of er wel een overkomst aangegaan kan worden met NSAS. Hij zegt aan het eind van deze week meer zicht te hebben. Trekker Hemant Jaikaran van NSAS is wel hoopvol gestemd dat er over enkele jaren een bord hier zal staan met de naam ‘Ajax Academy’.

Middelbeek geeft aan dat jaarlijks diverse projecten worden ingediend bij Ajax en daaruit wordt selectief gekozen. “Daarom zijn wij hier voor een oriëntatie­werkbezoek en wij hechten er geen geld eraan”, zegt hij. Middelbeek geeft verder aan dat er ooit in United States met Orlando Ajax geprobeerd is om een samenwerki­ng aan te gaan, maar het is mislukt. “Hierdoor blijven wij zoeken naar geschikte partners, om de filosofie van Ajax over te brengen”, zegt hij. Ajax streeft ernaar om in meerdere werelddele­n samenwerki­ngen aan te gaan, om verder te groeien op voetbalgeb­ied.

Jaikaran geeft aan dat in juni een overeenkom­st is getekend met Ajax voor een uitwisseli­ngprogramm­a. Hij hoopt op een overeenkom­st voor lange termijn en is daarvoor ook open voor alle kritiek en aanbevelin­gen. Jaikaran zegt dat de eerste stap is gezet en hoopt dit project te continuere­n. Hij weet dat een academie openen in een land niet binnen enkele dagen gaat gebeuren. “Het zal niet binnen een dag of week of maand duren, maar kan zelf jaren in beslag nemen, om het gewenste doel dat NSAS heeft, te halen”, zegt Jaikaran.

 ??  ?? De delegatie van Ajax Coaching Academy samen met trekker Hemant Jaikaran van Nacional Soccer Academy Suriname. (Foto: Rakesh Parag)
De delegatie van Ajax Coaching Academy samen met trekker Hemant Jaikaran van Nacional Soccer Academy Suriname. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname