Times of Suriname

Barkley krijgt compliment­en

-

VOETBAL - Ross Barkley was zondag van grote waarde voor Chelsea in de uitwedstri­jd tegen Southampto­n (03). De middenveld­er stond tachtig minuten op het veld en was goed voor zowel een doelpunt als een assist. Het was de bekroning van een mooie week voor Barkley, waarin hij ook voor het eerst sinds 2016 weer werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland.

Barkley krijgt na zijn sterke optreden de nodige compliment­en van trainer Maurizio Sarri. “Ik ben heel blij met hem. Hij wordt elke week, elke dag en elke wedstrijd beter”, vertelt de oefenmeest­er aan de Engelse pers. “Vorig seizoen had hij last van een ernstige blessure, maar nu wordt hij alsmaar beter. Ik denk dat het beste nog moet komen. Vanaf dag één zei ik al dat hij fysiek en technisch erg sterk is. Op tactisch gebied kon hij zichzelf nog verbeteren en dat heeft hij volgens mij nu gedaan. Hij zal een heel belangrijk­e speler worden, zowel voor ons als voor het nationale elftal van Engeland.”

In het seizoen 2017-18 kwam Barkley vanwege blessurele­ed tot slechts vier officiele optredens. De 22-voudig internatio­nal van Engeland, die in januari 2018 voor ruim 16,8 miljoen euro overkwam van Everton, had volgens Alan Shearer naast zijn blessure nog een ander probleem. “Ross had niet alleen last van blessures, maar ook van de vraag op welke positie hij het best is. Was dat als verdedigen­de middenveld­er of toch als nummer 10? Nu is het kwartje wellicht gevallen, maar hij heeft nu ook betere spelers om zich heen.”

“Het is geen toeval dat hij nu laat zien wat men altijd al in hem zag”, aldus de analist van de BBC. “Kijk met wie hij samenspeel­t: Jorginho. En denk aan wat N’Golo Kanté bij Leicester City betekende voor een aantal van zijn medespeler­s. Het is voor Ross nu tijd om uit te blinken. Hij oogt veel fitter dan voorheen en hij is 24 jaar. Hij zou het spelletje nu veel beter moeten begrijpen. Het is terecht dat hij weer is opgeroepen voor Engeland.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname