Times of Suriname

Neymar lyrisch over Mbappé

-

VOETBAL - Kylian Mbappé was zondagavon­d de grote man aan de kant van Paris Saint-Germain (PSG). De aanvaller wist in een tijdsbeste­k van dertien minuten vier keer te scoren tegen Olympique Lyon (5-0). De Franse topclub wist mede door de treffers van Mbappé de eerste negen wedstrijde­n in de Ligue 1 te winnen, waardoor een oud record uit het seizoen 1936-37 van Olympique Lillois verbroken is.

Neymar is na afloop lyrisch over zijn negentienj­arige ploeggenoo­t bij PSG. “Mijn zoon houdt heel veel van Mbappé. Ik nam hem mee naar de training en hij was constant over Kylian aan het praten. Hij wilde een foto maken, zodat hij die kon laten zien aan zijn vrienden op school. Hij was enorm blij”, zegt de Braziliaan­se aanvaller in gesprek met verschille­nde Franse media.

“Ik weet mijn waarde, ik ben me bewust van de druk, ik ken mijn verantwoor­delijkheid. Maar we hebben veel kwaliteits­spelers en die hebben ook verantwoor­delijkhede­n. Kylian is daar één van. Hij is een leider en de groep respecteer­t hem. Als hij zijn mond opent, luisteren we en begrijpen we hem. Het maakt niet uit hoe oud hij is”, aldus Neymar.

“Dit is een spelersgro­ep die weet dat ieder individu belangrijk is. Ik wil hem felicitere­n met deze prachtige avond. Hij had zelfs meer kunnen scoren”, lacht Neymar. “Voor mij is het echt een fenomeen. Ik hoop dat dit nog vele jaren doorgaat, want uiteindeli­jk zal de voetballer­ij hem dankbaar zijn.” PSG staat bovenaan in de Ligue 1, met al acht punten voorsprong op nummer twee Lille. (VP)

 ??  ?? Kylian Mbappé (r) was zondag de grote man aan de kant van PSG. De aanvaller wist in een tijdsbeste­k van dertien minuten vier keer te scoren tegen Olympique Lyon (5-0). Neymar (l) was na afloop lyrisch over zijn negentienj­arige ploeggenoo­t bij PSG. (Foto: Nusport)
Kylian Mbappé (r) was zondag de grote man aan de kant van PSG. De aanvaller wist in een tijdsbeste­k van dertien minuten vier keer te scoren tegen Olympique Lyon (5-0). Neymar (l) was na afloop lyrisch over zijn negentienj­arige ploeggenoo­t bij PSG. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname