Times of Suriname

Dumfries kan debuteren bij Oranje

-

VOETBAL - Vijf spelers van PSV maken deel uit van de definitiev­e selectie van het Nederlands elftal, onder wie Denzel Dumfries. De rechtsback zou in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland zijn debuut kunnen maken en vertelt in De Telegraaf trots te zijn op zijn uitverkiez­ing. Hij spreekt van ‘een hartstikke mooi moment’.

“Ik heb zelf een duidelijk plan. Dat zorgt voor houvast. Dit zal veel mensen verrassen, omdat het allemaal in korte tijd gebeurt, maar mij niet. Ik ben zó gefocust. Dat is een belangrijk­e basis voor mij. Ik laat alles lekker op me afkomen en ga vooral genieten.” Dumfries concurreer­t bij Oranje met Hans Hateboer, al zou Koeman later ook nog kunnen kiezen voor spelers als Joël Veltman, Rick Karsdorp, Kenny Tete en Timothy Fosu-Mensah. Naast Dumfries zijn ook Luuk de Jong, Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Jeroen Zoet opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Eind september vertelde Dumfries voor de camera van Voetbalzon­e al dat hij zich in de nationale ploeg wilde spelen: “Oranje? Ik zit bij Jong Oranje, dus de doelstelli­ng is sowieso om naar Oranje door te stomen.”

“Maar op dit moment focus ik mij op PSV en zoals je ziet, gaat het met ons lekker”, vertelde de back na afloop van de 3-0 zege op Ajax. Dumfries brak door bij Sparta Rotterdam en via Heerenveen kwam hij afgelopen zomer bij PSV terecht. Hij tekende in het Philips Stadion een contract tot de zomer van 2023. (VP)

 ??  ?? Ross Barkley was zondag van grote waarde voor Chelsea in de uitwedstri­jd tegen Southampto­n. De middenveld­er krijgt de compliment­en van trainer Maurizio Sarri. (Foto: Goal)
Ross Barkley was zondag van grote waarde voor Chelsea in de uitwedstri­jd tegen Southampto­n. De middenveld­er krijgt de compliment­en van trainer Maurizio Sarri. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname