Times of Suriname

Hazard droomt van Real Madrid

-

VOETBAL - Eden Hazard staat voor een kruispunt in zijn carrière. De aanvaller van Chelsea verkeert in bloedvorm en de clubleidin­g hoopt hem ervan te overtuigen om zijn contract te verlengen. Zelf droomt Hazard echter van een overstap naar Real Madrid, zo geeft hij toe in een interview met The Guardian. Vooralsnog heeft hij de knoop over zijn toekomst niet doorgehakt. Na het WK sprak Hazard de wens uit om te vertrekken en leek een transfer ophanden. De Belg speelt echter nog ‘gewoon’ voor Chelsea en was dit seizoen in acht competitie­duels goed voor zeven treffers en drie assists. Voormalige ploeggenoo­t Thibaut Courtois maakte afgelopen zomer wel de overstap van Chelsea naar Real Madrid, maar Hazard wil niet op dezelfde manier vertrekken als zijn landgenoot. De keeper kwam niet opdagen op het trainingsv­eld, in de hoop een transfer te forceren.

“Dat is niet wat ik wil. Ik wil het beste voor mezelf, maar ook het beste voor de club. Chelsea heeft mij alles gegeven”, vertelt de buitenspel­er, die zondag nog eenmaal scoorde in het uitduel met Southampto­n (0-3). “Ik wil niet zeggen dat ik een nieuw contract ga tekenen, zonder het uiteindeli­jk ook echt te doen. We zullen het zien. Soms word ik ‘s ochtends wakker en ik denk: ‘ik wil vertrekken’. Soms heb ik het gevoel dat ik wil blijven. Het is een moeilijk besluit, maar het gaat wel over mijn toekomst.”

Hazard stipt aan dat hij in januari 28 jaar wordt en vermoedeli­jk nog één toptransfe­r kan maken. “Dat is waarom ik na het WK aangaf dat het misschien tijd was voor een transfer. Ik had een sterk WK achter de rug. Ik ben heel goed in vorm en Real Madrid is de beste club in de wereld. Ik wil er niet over liegen: als kind droomde ik er al van om voor die club te spelen. Ik droomde er nog steeds van. Ik wil het er nu niet elke dag over hebben”, aldus Hazard, die ook een nieuw contract op Stamford Bridge niet uitsluit. “Als ze naar me toe komen, dan gaan we praten. Ik voer veel gesprekken met de clubleidin­g en met de eigenaar.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname