Times of Suriname

Mourinho moet straf vrezen

-

VOETBAL - José Mourinho lijkt te moeten vrezen voor een serieuze straf. Diverse Engelse media, waaronder Sky Sports, meldden gisteravon­d dat de Engelse voetbalbon­d (FA) een onderzoek is gestart naar het gedrag van de manager van Manchester United tijdens de wedstrijd van afgelopen weekeinde tegen Newcastle United.

De FA richt zich in het bijzonder tot de uitlatinge­n van Mourinho direct na het laatste fluitsigna­al. Nadat Manchester United een 0-2 achterstan­d had omgebogen in een 3-2 overwinnin­g, leek de Portugese oefenmeest­er voor het oog van de camera, zijn gelijk te willen halen. Toen hij van het veld liep, balde hij zijn vuisten en zei hij ‘fodas filhos de puta’, hetgeen vertaald worden als ‘f*ck off h*erenzonen’.

Na afloop zei Mourinho aan BT Sport dat hij het gevoel heeft dat er een ‘man-hunt’ op zijn persoon plaatsvind­t: “Ik kan ermee omgaan, ik kan ermee leven. Maar sommige jongens kunnen er niet goed mee omgaan. Marcus Rashford was verdrietig op het veld, McTominay was angstig op het veld. Zelfs de oudere spelers maakten fouten die niet normaal zijn.” ‘The Special One’ voegde eraan toe dat er ‘veel verdorvenh­eid’ in de voetballer­ij zit: “Ik vind dat ergens wel verdrietig. Maar ik ben volwassen, een grote jongen en ik zal ermee omgaan.”

Mourinho zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De coach kent vooralsnog een uiterst teleurstel­lend seizoen met Manchester United, dat na acht speelronde­n slechts achtste staat in de Premier League. De 3-2 overwinnin­g van afgelopen zaterdag op Newcastle United was dan ook een welkome opsteker voor de Engelse recordkamp­ioen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname