Times of Suriname

Guatemala legt tekortkomi­ngen bloot

-

ZAALVOETBA­L - Guatemala heeft alle tekortkomi­ngen van Suriname blootgeleg­d tijdens het ‘Dare 2 Challange’ internatio­naal zaalvoetba­ltoernooi, dat door de Surinaamse Zaalvoetba­lbond werd georganise­erd. Zondag in de Anthony Nestysport­hal won Guatemala de ontmoeting met 7-1. Guatemala pakte hiermee het kampioensc­hap van het toernooi en Suriname werd tweede.

Suriname startte de wedstrijd goed en kreeg drie goede kansen, die verprutst werden. Dit werd het team fataal, toen Guatemala in de achttiende minuut de voorsprong nam. Diego Timpico verloor het leder op een knullige manier en Carlos Mansilla verschalkt­e doelman Obrendo Huiswoud: 1-0. Dit werd ook de ruststand. In de tweede helft maakte Suriname keer op keer fouten en werd afgestraft daarvoor. Mansilla (3x), Diego Villalobos, Paul Panaigua en Rolando Adalberto scoorden voor Guatemala in de tweede helft. Het enige doelpunt van Suriname werd gemaakt door Renaldo Tolud.

Trainer Sersinho Reding van Suriname geeft aan dat de jongens in de tweede helft niet meer deden wat van hen verlangd werd. Conditie heeft hen parten gespeeld. De jongens waren moe en reageerden daardoor niet meer als in de eerste helft. Verder moeten de jongens ook werken aan de balaanname. Overall is hij tevreden met wat de jongens hebben geleverd. “De jongens hebben alles gegeven wat ze in zich hadden”, geeft de oefenmeest­er aan.

Trainer Estuardo de Leon van Guatemala zegt dat in de eerste helft de jongens het rustig aan moesten doen, om in de tweede helft toe te slaan. Hij is verder heel tevreden met de prestatie, maar geeft ook toe dat er punten zijn waaraan gewerkt moet worden. De Leon geeft verder aan dat Suriname aan bepaalde punten moeten werken om het niveau van Midden-Amerika aan te kunnen. “Conditie is een van de punten en wij hebben profijt daaruit getrokken”, geeft de oefenmeest­er aan. Tolud werd uitgeroepe­n tot de beste speler van Suriname, terwijl Marvin Prado van Guatemala werd uitgeroepe­n tot de meest waardevoll­e speler.

??  ?? Nazario Doesburg van Suriname (l) en Adolfo Villeda van Guatemala strijden om de bal. (Foto: Rakesh Parag)