Times of Suriname

Samsung Galaxy S10 krijgt speciale chip voor kunstmatig­e intelligen­tie

-

De Galaxy S10 van Samsung wordt mogelijk voorzien van een speciale processor voor kunstmatig­e intelligen­tie (AI). Dat bleek gisteren uit het LinkedInpr­ofiel van een Samsungmed­ewerker, waarop staat dat hij werkt aan de nieuwe chip.

De ontwikkeli­ng van de tweede generatie AIchip zou in december 2017 zijn gestart. Het is niet bekend of de processor inmiddels af is, maar het lijkt aannemelij­k dat hij bedoeld is voor de geplande Galaxy S10. De zogenoemde neural processing unit (NPU) wordt gebruikt om berekening­en voor de virtuele assistent Bixby te maken. Door hier een speciale chip aan te wijden, zou de telefoon sneller en energiezui­niger van de AI gebruik kunnen maken.

Het zou gaan om de tweede generatie van de AIchip. De eerste generatie werd tot op heden niet in telefoons gebruikt, wat doet vermoeden dat het bedrijf direct de tweede versie zal inzetten. Samsung may have completed its secondgene­ration NPU architectu­re internally, which may be piggybacke­d on the Exynos 9820 processor. Samsung volgt daarmee het voorbeeld van andere telefoonma­kers.

Zowel Huawei als Apple heeft telefoons voorzien van speciale subprocess­ors voor kunstmatig­e intelligen­tie. Volgens recente geruchten wordt de Galaxy S10 wellicht voorzien van vijf cameralenz­en. Sommige bronnen beweren daarnaast dat de telefoon een vingerafdr­ukscanner in het scherm zal integreren, maar anderen ontkennen dat weer.

(NU/Foto: BGR)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname