Times of Suriname

Verongeluk­te limousine in Verenigde Staten mocht de weg niet op

-

VS De verlengde limousine die zaterdag verongeluk­te in de Amerikaans­e staat New York was vorige maand niet door de keuring gekomen. Ook had de chauffeur niet de juiste papieren om een dergelijk voertuig te besturen. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York gezegd, melden lokale media. Door het ongeval in het stadje Schoharie, 270 kilometer ten noorden van de stad New York, kwamen twintig mensen om het leven. Het is het dodelijkst­e verkeerson­geluk in de VS sinds een busje met ouderen vlam vatte bij de evacuatie voor de orkaan Rita in 2005. Daarbij kwamen 23 mensen om in Texas. “De bestuurder van het voertuig had niet de juiste papieren om met het voertuig te werken”, zei Cuomo tegen verslaggev­ers in Manhattan. “Ten tweede was het voertuig vorige maand niet door de inspectie gekomen van het ministerie van Vervoer van de staat van New York.” Hij voegde eraan toe dat de limousine “niet op de weg mocht zijn”.

Het ongeluk met een Amerikaans­e limousine heeft het leven gekost aan vier zussen, hun echtgenote­n en andere familieled­en en vrienden. Alle inzittende­n van de verlengde auto kwamen om, evenals twee voetganger­s. De limousine reed zaterdagmi­ddag van een heuvel af rechtdoor op een Tsplitsing bij de plaats Schoharie in de staat New York, raakte twee voetganger­s en botste tegen een auto op een parkeerpla­ats. Waardoor de bestuurder de macht over het stuur kwijtraakt­e is nog niet bekend.

Het kruispunt staat bekend als gevaarlijk: er gebeuren geregeld ongelukken. Voor vrachtwage­ns is de route inmiddels verboden, nadat er in korte tijd drie trucks uit de bocht waren gevlogen. Volgens nabestaand­en was de groep op weg naar een verjaardag­sfeest. “Ze namen juist hun verantwoor­delijkheid door een limousine te bestellen. Zo hoefden ze zelf niet meer te rijden.” Er zijn inmiddels verschille­nde benefietac­ties gestart om de begrafenis­sen van de slachtoffe­rs te betalen. Ook is er een inzameling voor de jonge kinderen die zij nalaten. (NOS/NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname