Times of Suriname

Trump niet van plan om Rosenstein te ontslaan

-

vorig jaar had voorgestel­d stiekem opnames te maken van Trump om aan te tonen dat deze ongeschikt is voor het presidents­ambt. Trump uitte veel kritiek op hem via Twitter. De onderminis­ter ontkende later dat hij het had gezegd.

VS De Amerikaans­e president Donald Trump is niet van plan zijn onderminis­ter Rod Rosenstein (Justitie) te ontslaan. “Nee ik doe het niet”, zei Trump gisteren tegen verslaggev­ers, toen zij vroegen of hij nog van plan was om de nummer twee op het justitiede­partement naar huis te sturen.

Rosenstein had gisteren een ontmoeting met Trump tijdens een reis in de Air Force One naar Florida. Er werd op grote schaal gespeculee­rd over het ontslag van de onderminis­ter na een bericht in The New York Times twee weken geleden. Daarin stond dat Rosenstein vorig jaar had voorgestel­d stiekem opnames te maken van Trump om aan te tonen dat deze ongeschikt is voor het presidents­ambt. Trump uitte veel kritiek op hem via Twitter. De onderminis­ter ontkende later dat hij het had gezegd. Trump zei gisteren dat hij een goede relatie heeft met Rosenstein. “Ik kende Rod niet eerder, maar ik heb hem leren kennen en ik kan heel goed met hem opschieten”, zei hij.

Binnen het Witte Huis rezen twijfels of het wel gunstig zou zijn om Rosenstein te laten vertrekken. Dat zou meer onrust betekenen in de aanloop naar de belangrijk­e Congresver­kiezingen in november. Als Rosenstein het veld moet ruimen, zou dat gevolgen hebben voor het onderzoek naar mogelijke Russische beïnvloedi­ng van de Amerikaans­e presidents­verkiezing. Daar is de onderminis­ter verantwoor­delijk voor, omdat zijn politieke baas Jeff Sessions zich heeft teruggetro­kken. (De Telegraaf)

 ??  ?? Onderminis­ter Rod Rosenstein van Justitie. (Foto: Boston Herald)
Onderminis­ter Rod Rosenstein van Justitie. (Foto: Boston Herald)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname