Times of Suriname

Tech omlaag op Wall Street

-

NEW YORK De aandelenbe­urzen in New York stonden maandag halverwege de handel in de min. Daarmee kreeg de verliesree­ks van eind vorige week een vervolg. De DowJonesin­dex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlands­e tijd) 0,4 procent lager op 26.333 punten. De breder samengeste­lde S&P 500 zakte 0,3 procent naar 2876 punten. Technologi­egraadmete­r Nasdaq leverde 0,6 procent in tot 7742 punten.

Vorige week zorgden sterk stijgende rentes op Amerikaans­e staatsobli­gaties voor flinke druk op de aandelenha­ndel. Gisteren echter is de handel in staatsobli­gaties in de Verenigde Staten gesloten vanwege Columbus Day. Google Alphabet ging 2,1 procent omlaag na een bericht van The Wall Street Journal over een groot datalek bij Google. Privégegev­ens van honderddui­zenden gebruikers van het sociale netwerk Google Plus waren toegankeli­jk. Google zou het probleem geprobeerd hebben onder het tapijt te vegen.

Autofabrik­ant Tesla ging na een positieve opening 4,6 procent omlaag. De maker van elektrisch­e auto’s meldde zondag dat zijn doel om van zijn nieuwe Model 3 de veiligste auto op de weg te maken is geslaagd. Een veiligheid­srapport bevestigde dat.

GE Capital, de investerin­gsdivisie van industriee­l conglomera­at General Electric (GE), liet weten een pakket belegginge­n in onder meer duurzame energie te verkopen aan investeerd­er Apollo. Volgens de partijen gaat het om investerin­gen met een waarde van ongeveer 1 miljard dollar. GE steeg 2,6 procent.

Thomson Reuters verloor 0,9 procent. De informatie en nieuwsleve­rancier kondigde aan 10 miljard dollar te willen uitkeren aan aandeelhou­ders, door een aandelenin­koop, dividendve­rhoging en een speciaal dividend. Dat geld is afkomstig van de verkoop van een meerderhei­dsbelang in de tak die data en analyses verkoopt aan de financiële sector aan investeerd­er Blackstone.

Verffabrik­ant Axalta Coating Systems steeg 1,8 procent. Topman Terrence Hahn is met onmiddelli­jke ingang vervangen door financieel directeur Robert Bryant na een onderzoek naar gedrag dat niet is toegestaan volgens de bedrijfsno­rmen. De kwestie zou niet gerelateer­d zijn aan financiële zaken.

De euro was 1,1480 dollar waard, tegen 1,1479 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaans­e olie werd 0,5 procent goedkoper op 74,01 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,7 procent tot 83,61 dollar per vat.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname