Times of Suriname

Graanreus keert fors dividend uit

-

MOSKOU Groothande­laar Louis Dreyfus in granen, koffie, suiker en veevoeder, met een zetel in Amsterdam, heeft aandeelhou­ders ondanks interne problemen $411 miljoen aan dividend uitgekeerd.

Louis Dreyfus Company is één van ’s werelds grootste handelshui­zen in voedingspr­oducten en meldde eerder een 40 procent daling van de halfjaarwi­nst.

De holding van het bedrijf is voor 80% procent eigendom van Margarita Louis Dreyfus, de in Rusland geboren weduwe van Robert LouisDreyf­us, één van de oprichters.

Vorige maand vertrok topman Gonzalo Ramirez Martiarena na drie jaar. Hij zocht “andere carrièreka­nsen”, ook zijn financiële rechterhan­d Armand Lumens vertrok om “persoonlij­ke redenen.”

Volgens analisten vorige week tegen de Financial Times wilden beiden in een financieel krimpend bedrijf dat ook nog voor grote uitgaven staat niet langer voor de confrontat­ie met Margarita LouisDreyf­us opdraaien. In vijf jaar versleet zij vijf topbestuur­ders.

Zij moet tegen het einde van dit jaar de aandelen van alle andere familieaan­deelhouder­s uitkopen. Daarmee vergroot zij wel haar belang tot 96,6 procent.

Zij zoekt de middelen om een overbruggi­ngslening voor de uitkoop van de familie te financiere­n, naar verluidt goed voor $900 miljoen. Het bedrijf zag de wist vorig jaar met 50 procent teruggaan tot $ 67 miljoen, de omzet viel in de eerste jaarhelft van 2018 met 38 procent. In de volatiele grondstoff­enmarkt is LouisDreyf­us dit voorjaar bovendien veel geld kwijtgeraa­kt. Vorig jaar is de nettoschul­d van het handelsbed­rijf met $1 miljard tot $3,6 miljard gestegen.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname