Times of Suriname

Leger en politie jagen op drugsnetwe­rk

-

HELMOND - Na eerder straatdeal­ers te hebben opgepakt, is de politie in Helmond een groot offensief begonnen tegen de leverancie­rs van drugs. Daarbij zijn ook militairen ingezet. Er zijn tot nu zeven arrestatie­s verricht. In totaal zijn er gisteren zeventig agenten ingezet die in bij meerdere panden in het centrum zijn binnengeva­llen. In een bosgebied bij de wijk Rijpelberg zijn militairen ingezet. “We vermoeden dat daar geld of drugs zijn verstopt. De militairen zijn gespeciali­seerd in zulke zoekacties”, zegt een woordvoers­ter van de politie.

In de vroege ochtend waren er al invallen in woningen in het centrum van Helmond. Helmond gaat al langer gebukt onder drugshande­l. Veel bewoners ergeren zich aan de straatdeal­ers. Die zijn vaak opvallend jong. De afgelopen tijd werden dealers van 17 tot 27 jaar opgepakt. Ze handelen in zowel hard- als softdrugs. De dealers kwamen in beeld na tips van wijkagente­n en burgers “Maar nu willen we het netwerk daarachter aanpakken. Daar zijn maanden van voorbereid­ing aan voorafgega­an. De leverancie­rs van de drugs zijn nu aan de beurt. De militairen assisteren ons met behulp van honden en metaaldete­ctoren. Zo proberen we verstoring­en in de grond te traceren.” Wat de acties behalve de arrestatie­s hebben opgeleverd, wordt nog bekendgema­akt.

(De Telegraaf) ROERMOND - De omstreden Roermondse politicus Jos van Rey is lid geworden van 50PLUS. Dat heeft Van Rey gisteren gezegd. Van Rey voerde naar eigen zeggen de afgelopen maanden veel gesprekken met landelijke partijen. In de Limburgse Staten werkt hij al samen met 50PLUS, zei hij gisteren. Samenwerki­ng met landelijke partijen levert volgens hem meer op dan alleen actief zijn. Van Rey is nu enig Statenlid van de Volksparti­j Limburg. In Roermond zit hij namens de Liberale Volksparti­j Roermond in de gemeentera­ad. Tot april 2015 was Van Rey lid van de VVD.

Van Rey werd vorig jaar in hoger beroep veroordeel­d tot een jaar voorwaarde­lijke gevangenis­straf. Hij zou giften hebben aangenomen van Piet van Pol, die projecten voor de gemeente realiseerd­e en met wie hij al meer dan veertig jaar bevriend is.

Daarnaast is hij veroordeel­d voor onder meer het lekken van vertrouwel­ijke informatie uit de sollicitat­ieprocedur­e voor een nieuwe burgemeest­er in Roermond. (NU)

 ??  ?? Ongeveer dertig militairen zoeken met speurhonde­n en metaaldete­ctoren naar geld en verdovende middelen.
Ongeveer dertig militairen zoeken met speurhonde­n en metaaldete­ctoren naar geld en verdovende middelen.
 ??  ?? De omstreden Roermondse politicus Jos van Rey. (Foto: NU)
De omstreden Roermondse politicus Jos van Rey. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname