Times of Suriname

Noodweer treft Sardinië

-

ITALIE - Het Italiaanse eiland Sardinië heeft te kampen met zware regenval waardoor rivieren uit hun oevers zijn getreden. Een vrouw die sinds gisterocht­end werd vermist, is dood gevonden, meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Ook zijn 57 mensen geëvacueer­d.

De vrouw en haar gezin zaten in een auto bij de stad Cagliari toen zij door een overstromi­ng werden verrast. Haar man en kinderen werden gered. Verschille­nde mensen zijn gered door de reddingsbr­igade nadat zij op daken van hun huizen waren gevlucht. In en rond Cagliari kwam het openbare leven tot stilstand. In opdracht van de gemeente zijn scholen, parken, begraafpla­atsen, musea, bibliothek­en en sportfacil­iteiten gesloten. De burgerbesc­herming heeft de hoogste stormwaars­chuwing afgegeven. Een brug tussen Cagliari en Capoterra is ingestort door het wassende water.

Ook op het Italiaanse vasteland, waaronder de kustregio Ligurië en de regio Piemonte, waarschuwe­n de meteorolog­ische diensten voor onweersbui­en. Ondanks de hevige regenval is de situatie daar onder controle, aldus Ansa. In het zuiden van Frankrijk was sprake van hevige regenval. Twee mensen werden woensdagav­ond dood gevonden in een auto bij Saint-Tropez, nadat hun voertuig door een rivier was meegesleur­d. Woensdag vielen op Mallorca en de andere Balearen, zo’n 400 kilometer ten westen van Sardinië, door noodweer zeker tien doden, onder wie een Nederlands­e vrouw.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname