Times of Suriname

Nurmagomed­ov dreigt met vertrek bij UFC

-

MMA - Wereldkamp­ioen lichtgewic­ht Khabib Nurma gomedov dreigt met een vertrek bij UFC als de MMAbond zijn land- en teamgenoot Zubaira Tukhugov bestraft voor diens rol in de ongeregeld­heden direct na het titelgevec­ht van Nurmagomed­ov tegen de Ier Conor McGregor.

“Als jullie besluiten om hem (Tukhugov, red.) te ontslaan, weet dan dat jullie ook mij zullen verliezen”, schreef de dertigjari­ge Nurmagomed­ov gisteren in een aan UFC gerichte post op Instagram. “Wij laten onze broeders nooit vallen in Rusland, ik heb alles over voor mijn broeder. Als jullie toch besluiten om hem te ontslaan, vergeet dan niet om mij mijn verbroken contract op te sturen, anders doe ik het zelf.” De 27-jarige Tukhugov, die als vedergewic­ht op achttien zeges en vier nederlagen bij UFC staat, maakt deel uit van het team van Nurmagomed­ov. De vechter uit Tsjetsjeni­ë was zaterdag betrokken bij de grote vechtparti­j die ontstond na de winst van zijn landgenoot op McGregor bij UFC 229 in Las Vegas. De knokpartij ontstond toen Nurmagomed­ov over het hek van de octagon sprong om het kamp van McGregor aan te vallen. Op beelden is te zien dat Tukhugov vervolgens de octagon in klimt en probeert met de Ier te vechten.

Nurmagomed­ov schrijft verder in zijn bericht op Instagram dat Tukhugov niet de aanstichte­r van de vechtparti­j was. “Jullie willen Zubaira ontslaan omdat hij Conor geslagen heeft. Maar vergeet niet dat het Conor was die eerst een van mijn andere broeders sloeg, kijk maar naar de video.”

Nurmagomed­ov refereert ook naar de langlopend­e vete tussen zijn kamp en het kamp van McGregor. Die beleefde zijn dieptepunt in april, toen de Ier in het Barclays Center in New York een steekwagen door de ruit van een bus waarin onder anderen Nurmagomed­ov zat, gooide.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname