Times of Suriname

Druk op Surinaamse selectie

-

VOETBAL - De nationale selectie van Suriname speelt morgen haar tweede Nations Leagueweds­trijd tegen British Vrigin Isalnds (BVI) in het André Kamperveen­stadion. Bondscoach Dean Gorré geeft in aanloop naar dit duel aan, dat er een bepaalde druk is op de selectie, als de vorige en komende wedstrijd in acht worden genomen. Het duel vangt aan om 19.30 uur.

Gorré geeft aan dat Suriname in de vorige wedstrijd tegen Dominica, een aantal kansen liet liggen om te winnen. Het team van Gorré verzuimde met de drie punten huiswaarts te keren en het duel eindigde uiteindeli­jk 0-0. “Bij een zege op Dominica zouden we goed zitten en wat ontspannen beginnen aan het duel tegen BVI, maar door het gelijkspel in de eerste wedstrijd kunnen we ons zaterdag helemaal geen misstappen permittere­n”, zegt de bondscoach. In de volgende wedstrijd, die in november gespeeld zal worden, moeten we op bezoek bij Jamaica en die wordt een zware klus voor Suriname, geeft de bondscoach aan. “Dus winnen van BVI is een must.”

Suriname zal bij dit duel aantreden zonder de aanvallers Dimitrie Apai en Ivanildo Rozenblad, want geen van beide is fit. Gorré geeft aan dat de afwezighei­d van deze twee aanvallers natuurlijk een aderlating is, omdat Suriname in de vorige wedstrijd problemen had met scoren. Hij kon goed gebruikmak­en van de internatio­nale ervaring van Apai en de snelheid van Rozenblad tegen BVI. Gorré heeft wel vertrouwen in de overige aanvallers en hij kan verzekeren dat de selectie zaterdag er alles aan zal doen om deze wedstrijd te winnen. Gorré zegt dat hij BVI nog niet heeft zien voetballen en er is niet veel bekend van de tegenstand­er bij hem, dus hij zal niets aan het toeval laten. De bondscoach zal met zijn sterkste elftal beginnen aan het duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname