Times of Suriname

Spanje wint makkelijk

-

VOETBAL - Spanje heeft gisteravon­d uitgehaald tegen Wales. In de eerste oefeninter­land onder leiding van bondscoach Luis Enrique won la selección española met 1-4, mede dankzij Paco Alcácer. De aanvaller speelde in het Millennium Stadium zijn eerste interland sinds maart 2016 en luisterde zijn rentree op met twee doelpunten. Wales diende van begin af aan als speelbal voor Spanje en mocht zich gelukkig prijzen met een ruststand van 0-3. Het team van Luis Enrique genoot na nog geen twintig minuten al van een comfortabe­le voorsprong. Alcácer had slechts zeven minuten nodig om de ban te breken. Vanaf een meter of vijftien schoot hij het leer hoog achter doelman Wayne Hennessey: 0-1. In de negentiend­e minuut kon Hennessey het leer weer uit zijn doel halen. Na een vrije trap met veel gevoel van Suso kopte Sergio Ramos de bal diagonaal tegen de touwen. De 0-3 verscheen tien minuten later op het scorebord. Na een actie van Suso was het uiteindeli­jk Alcácer die het leer achter Hennessey werkte.

Spanje zocht na rust naar meer doelpunten, maar de gebrekkige afwerking speelde het team van Luis Enrique parten. Álvaro Morata liet enkele mogelijkhe­den onbenut, Alcácer probeerde vergeefs een hattrick te maken en Suso mikte de bal op het aluminium. Het was uiteindeli­jk Marc Bartra die de bal met zijn hoofd uit een corner van Suso heerlijk in de verste hoek mikte: 0-4. Sam Vokes redde vlak voor tijd de eer voor Wales: 1-4. Hij versloeg Bartra in de lucht en kopte de bal achter Kepa Arrizabala­ga.

(VI)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Spanje en Wales. (Foto: The Guardian)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Spanje en Wales. (Foto: The Guardian)