Times of Suriname

LeasePlan blaast beursgang af

-

AMSTERDAM - LeasePlan ziet af van een beursgang. Het autoleasec­oncern haalt een streep door de introducti­e op de beurzen in Amsterdam en Brussel vanwege de slechte marktomsta­ndigheden. De aankondigi­ng komt op het moment dat de beurskoers­en wereldwijd onder druk staan. Een woordvoers­ter van LeasePlan wil desgevraag­d niets zeggen over de toekomstpl­annen van het bedrijf, maar verklaarde wel dat “volatilite­it op de beurs nooit goed is.”

“Ik vind dit heel vreemd’’, reageert analist Jos Versteeg van zakenbank InsingerGi­lissen in een eerste reactie. “Heel raar dat ze na de eerste 5 procent koersdalin­g op de beurs meteen zenuwachti­g worden. Ik heb niet de indruk dat er de afgelopen week wereldscho­kkende gebeurteni­ssen zijn geweest die niet van tevoren waren te voorzien.” Het gebeurt vaker dat een bedrijf een beursgang afblaast, maar zelden zo kort op de aankondigi­ng van het plan. Versteeg oppert nog dat een mogelijke afschrijvi­ng voor LeasePlan van tientallen miljoenen euro’s in Turkije er wellicht iets mee te maken heeft, maar daarvoor zou hij eigenlijk meer onderzoek moeten doen. Het is al voor de tweede keer dit jaar dat LeasePlan de beursgang afblaast. Afgelopen voorjaar was het concern niet tevreden over de waarde die beleggers wilden toekennen aan de aandelen LeasePlan.

LeasePlan kondigde vorige week aan opnieuw een poging te doen om naar de beurzen in Amsterdam en Brussel te gaan. Topman Tex Gunning zei toen dat het nu het goede moment was om naar de aandelenma­rkt te gaan. Het bedrijf had voor de beursintro­ductie liefst tien banken in de armen genomen. LeasePlan is in handen van een groep investeerd­ers, waaronder private equity firma TDR en pensioenbe­legger PGGM. Het in 1963 opgerichte LeasePlan is een van de grootste leasemaats­chappijen in de wereld, met een jaaromzet van dik 9 miljard euro en 1,8 miljoen auto’s in meer dan dertig landen. De ondernemin­g boekte in de eerste helft van dit jaar een omzet van 4,8 miljard euro. Dat was 2,2 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2017.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname