Times of Suriname

Vrouw met ‘therapie-eekhoorn’ uit vliegtuig gezet

-

Een vlucht van Orlando naar Cleveland is met twee uur vertraging opgestegen nadat de politie een vrouw en haar eekhoorn uit het toestel haalde. De vrouw beweerde dat het dier met haar in de cabine moest meereizen omdat het haar “emotionele steun” biedt. “De passagier had bij haar reserverin­g gemeld dat ze een therapiedi­er zou meebrengen, maar gaf niet aan dat het om een eekhoorn ging”, deelde luchtvaart­maatschapp­ij Frontier Airlines mee aan lokale televisiez­ender WFTV. “Knaagdiere­n, waaronder eekhoorns, zijn niet toegelaten op vluchten van Frontier.” Op de website van Frontier staat inderdaad expliciet vermeld dat knaagdiere­n niet toegelaten worden. Hetzelfde geldt voor onder andere reptielen, egels en insecten.

Toch slaagde de vrouw erin om alle controlepu­nten met haar eekhoorn te passeren. Pas in het vliegtuig kreeg ze te horen dat het dier daar niet gewenst was. De passagier weigerde echter het toestel te verlaten en Frontier Airlines haalde er de politie bij. De vrouw weigerde alle medewerkin­g, waarop de agenten beslisten om het vliegtuig volledig te ontruimen. Op videobeeld­en die werden gedeeld op Twitter is te zien hoe de vrouw uiteindeli­jk met een rolstoel van het toestel werd gehaald. Wanneer de andere passagiers juichen en klappen omdat het vliegtuig eindelijk weer vrij is, reageert ze met opgestoken middenving­er en vervolgens met een duim in de lucht.

Het is niet de eerste keer dat iemand een erg ongewoon therapiedi­er in een vliegtuig probeert te krijgen. In januari beweerde een vrouw nog dat haar pauw Dexter met haar moest meevliegen om haar emotionele steun te bieden. Een andere vrouw spoelde haar hamster door het toilet om toch op een vlucht van Spirit Air mee te kunnen.

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname