Times of Suriname

Löw beseft dat druk op hem zal toenemen

-

VOETBAL -Bondscoach Joachim Löw houdt ernstig rekening met een nieuwe discussie over zijn toekomst bij het Duitse elftal na de pijnlijke 3-0-nederlaag tegen Oranje in de Nations League. “Natuurlijk moet je dat verwachten. Ik moet daarmee leven. Maar voor dit resultaat zijn we met zijn allen verantwoor­delijk”, zei de 58-jarige trainer in de Johan Cruijff ArenA.

Löw is al twaalf jaar bondscoach van de wereldkamp­ioen van 2014. Hij stond al onder druk na het mislukte WK in Rusland, waar Duitsland roemloos in de groepsfase werd uitgeschak­eld. Desondanks mocht hij aanblijven. De Duitsers stuiten dinsdag voor de tweede keer op wereldkamp­ioen Frankrijk in de Nations League. Löw is ervaren genoeg om te beseffen dat het de komende dagen vooral over hem zal gaan in de Duitse media. “Debatteren is normaal”, zei Löw, die nog vier jaar bij de Duitse voetbalbon­d onder contract staat. “Maar het is aan mij om de ploeg goed voor te bereiden om het duel met de Fransen.” Löw zat in Amsterdam voor de 168e keer op de bank als bondscoach en is nu recordhoud­er bij de ‘Mannschaft’. Hij wil die mijlpaal echter zo snel mogelijk vergeten. “Je kunt hier in Amsterdam met 1-0 verliezen. Maar wat er in de laatste tien minuten gebeurde, is heel slecht.” De Duitsers kregen nog twee doelpunten tegen en incasseerd­en zo hun grootste nederlaag ooit tegen Oranje. De Duitse bondscoach maakt zich ook zorgen om het gebrek aan scorend vermogen van zijn ploeg. Voor de derde officiële wedstrijd op rij kwamen de Duitsers niet tot scoren. “Waarom we geen doelpunten maken? Dat is een goede vraag. De kansen daarop hebben we wel gehad. Voor het vertrouwen was het lekker geweest als we die hadden benut. Maar je merkt dat we niet overlopen van het zelfvertro­uwen na de resultaten van de afgelopen maanden.” In groep 1 van divisie A in de Nations League leidt Frankrijk met vier punten, voor Nederland (drie) en Duitsland (één).

(NUSPORT)

 ??  ?? Memphis Depay van Nederland probeert langs een speler van Duitsland. Door de nederlaag is de positie van Joachim Löw onderdruk komen te staan. (Foto: ESPN)
Memphis Depay van Nederland probeert langs een speler van Duitsland. Door de nederlaag is de positie van Joachim Löw onderdruk komen te staan. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname