Times of Suriname

Bond SBB distantiee­rt zich van brief aan president

-

PARAMARIBO - De vakbond van het personeel van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezich­t (SBB) distantiee­rt zich van een brief van het personeel waarin het de president vraagt om vrede binnen de SBB te bewerkstel­ligen. In dat bericht wordt geklaagd over de wantoestan­den in het bedrijf en wordt de president om bemiddelin­g gevraagd. Aan de hand van de brief heeft de vakbond besloten vandaag een algemene ledenverga­dering te houden.

In de brief die het personeel gisteren heeft gericht aan het staatshoof­d geeft het aan dat het ontevreden is over het beleid dat gevoerd wordt binnen de SBB. “Wij, het personeel van de SBB doen aan u, president Bouterse, het verzoek om als kampioen in vrede ook te zorgen voor vrede bij de SBB. Wij staan open voor een gesprek en hopen samen met u een oplossing te zoeken voor de problemen bij de SBB”, aldus het personeel in de brief. Verder geeft het personeel in de brief aan dat het verschille­nde pogingen heeft ondernomen om verbeterin­g te brengen in de situatie, echter zonder succes.

Dino Souprayen, ondervoorz­itter van de vakbond, onderkent dat er problemen zijn bij SBB, maar is bijzonder verbaasd over het bericht, waarvan de herkomst niet bekend is. Hij zegt dat de brief voor veel opschuddin­g heeft gezorgd bij zowel de bond, de directie als het personeel. “Wij als bond gaan deze zaak tot de bodem onderzoeke­n om te weten wie die brief heeft gestuurd.”

“Er zijn natuurlijk twee zaken die in de brief zijn aangehaald die momenteel spelen, maar we weten in elk geval hoe wij als bond deze zaken moeten aanpakken, maar niet dat we het op zo een manier gaan doen.” Souprayen vertelt dat de problemen waarvan de bond rapportage heeft ontvangen gaan over het muteren van enkele arbeiders en de plotseling­e detacherin­g van de boswachter­s. De ondervoorz­itter geeft met klem aan dat de brief niet afkomstig is van de bond en zeker ook niet van het personeel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname