Times of Suriname

Verzoek invrijheid­stelling verdachten duikbootza­ak afgewezen

-

PARAMARIBO Rechter Ingrid Lachitjara­n wees gisteren het verzoek van de verdedigin­g af om Gonzales C, Jimenez P, Luis R, Alonso V, Cristian P, Albida B, Luz B en Mirabel G voorlopig in vrijheid te stellen. De zes mannen en twee vrouwen zitten in voorarrest in verband met de semiduikbo­ot die in Saramacca werd onderschep­t.

Advocaat Raoul Lobo zegt aan de krant dat de rechter nog ernstige bezwaren aanwezig acht. Hij geeft aan dat er getuigen zullen worden gehoord op de volgende zitting. Lobo vindt echter het bewijs te mager. Naar zijn mening valt het bewijs voor opzet niet te halen, waardoor de verdedigin­g het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling van de verdachten deed. Bovendien zegt de advocaat dat het bewijs beschikbaa­r moet zijn, maar het blijkt dat de semiduikbo­ot is gezonken.

De semiduikbo­ot zonk een maand terug in de Saramaccar­ivier, toen een ondernemer bezig was de boot aan land te krijgen met behulp van graafmachi­nes. Lobo vraagt zich af of de verdedigin­g moet gaan duiken in de rivier om de semiduikbo­ot te bezichtige­n. Verder haalt hij aan dat er geen sprake is van een criminele organisati­e waar de verdachten aan deelnamen. Anders dan de officier van justitie, vindt de raadsman dat er absoluut geen sprake is van een criminele organisati­e. Hij benadrukt dat bij deelname aan een criminele organisati­e meer vereist is, onder andere dat er sprake moet zijn van een duurzaam samenwerki­ngsverband, maar naar zijn zeggen komt dit niet tot uitdrukkin­g in deze zaak.

WJ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname