Times of Suriname

Italië verdenkt Frankrijk van dumpen immigrante­n op Italiaans grondgebie­d

-

ITALIË - De Franse politie wordt er door de Italianen van verdacht stiekem clandestie­ne immigrante­n over de grens in Italië te dumpen. Er is zelfs bewijsmate­riaal. De Italiaanse speciale politie-eenheid DIGOS heeft een bus van de Franse gendarmeri­e gesignalee­rd en zelfs gefotograf­eerd in Italiaans territoriu­m, terwijl deze vermoedeli­jk Afrikaanse immigrante­n de bus uitliet.

Het voorval heeft plaatsgevo­nden in een bosgebied vlakbij de tunnel van Cesana in de Italiaanse grensplaat­s Claviere, pal naast Frankrijk. De immigrante­n gingen vervolgens het bos in en raakten spoorloos, terwijl de Franse gendarmeri­e daarna huiswaarts keerde.

De Italiaanse minister van Binnenland­se Zaken en Lega-leider Matteo Salvini neemt het hoog op. “Ik wacht de ontwikkeli­ngen af. Ik kan me niet voorstelle­n dat de Franse president Macron de politie gebruikt om stiekem immigrante­n in Italië te dumpen. Als iemand echt denkt dat die ons land kan gebruiken als Europees vluchtelin­genkamp en daarbij wetten, grenzen en afspraken overtreedt, dan zit diegene er volkomen naast”, aldus Salvini. “Wij staan klaar om de eer en de waardighei­d van ons land overal en op alle niveaus te verdedigen.” Hij heeft zijn collega van het Ministerie van Buitenland­se Zaken, Moavero Milanesi, gevraagd om de Franse ambassadeu­r in Rome te ontbieden en om ophelderin­g te vragen.

Er zijn vaker grensincid­enten tussen Italië en Frankrijk geweest. De Franse politie is er al eens eerder van verdacht in Italiaans grondgebie­d tegen asielzoeke­rs te opereren. De Italiaanse minister van Binnenland­se Zaken, Matteo Salvini, is de leider van de anti-immigratie partij Lega en wil clandestie­ne immigrante­n het liefst het land uitzetten.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname