Times of Suriname

Barcelona vindt komst De Ligt onmogelijk

-

VOETBAL - Na de blessure van Thomas Vermaelen wil Barcelona in januari de transferma­rkt op, meldde RAC1 maandagmid­dag. De grootmacht uit LaLiga beschikt nog maar over twee volwaardig­e centrumver­dedigers, Gerard Piqué en Clément Lenglet, en dat wordt gezien als een problemati­sche situatie. De eventuele komst van Matthijs de Ligt lijkt echter ver weg. Eerder op de maandag werd bekend dat Vermaelen zes weken uit de roulatie is met een hamstringb­lessure. De verdediger viel vrijdag geblesseer­d uit in de wedstrijd tussen België en Zwitserlan­d (2-1) in de Nations League. Zijn carrière bij Barcelona wordt sinds zijn komst in 2014 gekenmerkt door blessurele­ed en de club lijkt er niet op te vertrouwen dat men kan bouwen op de ex-speler van Ajax. Collega-verdediger Samuel Umtiti moet vermoedeli­jk onder het mes vanwege een ernstige knieblessu­re en staat tot aan het begin van het kalenderja­ar 2019 aan de kant. Trainer Ernesto Valverde heeft bovendien geen alternatie­f voor linksback Jordi Alba, na het vertrek van Lucas Digne naar Everton. Afgelopen zomer maakte ook Yerry Mina de oversteek naar Goodison Park. Voor Valverde is het daarom duidelijk dat er een verdediger bij moet komen. De naam van De Ligt wordt genoemd door het Catalaanse radiostati­on, maar de winterse komst van de verdediger van Ajax wordt door de clubleidin­g van Barça beschouwd als ‘onmogelijk’. Zaterdag liet directeur voetbalzak­en Marc Overmars al weten dat De Ligt niet middenin het seizoen zal vertrekken. “De kans dat De Ligt Ajax in januari verlaat, is nul procent”, maakte hij duidelijk aan LaRoma24. (VP)

 ??  ?? Barcelona is zeer geïnteress­eerd in Matthijs de Ligt, maar de Catalanen zullen in januari niet gaan voor de centrale verdediger. (Foto: Nusport)
Barcelona is zeer geïnteress­eerd in Matthijs de Ligt, maar de Catalanen zullen in januari niet gaan voor de centrale verdediger. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname