Times of Suriname

Moreno mag vertrekken bij Liverpool

-

VOETBAL - Liverpool bereidt zich voor op een transfervr­ij vertrek van Alberto Moreno na het huidige seizoen. De linksback is zijn basisplek kwijtgeraa­kt aan Andrew Robertson en lijkt voorlopig niet van zins om zijn aflopende contract te verlengen. Omdat de gesprekken over een nieuwe verbinteni­s niets hebben opgeleverd, rekent Liverpool erop dat Moreno in de zomer van 2019 op zoek gaat naar een nieuwe club. De onderhande­lingen tussen beide partijen lopen weliswaar nog, maar Moreno ‘oriënteert zich al op andere opties’, schrijft Goal maandagmid­dag. Vanaf 1 januari mag de Spanjaard officieel in gesprek met geïnteress­eerde clubs en kan hij al een voorcontra­ct tekenen. Hij zou na Emre Can de tweede speler in twee jaar worden die Anfield transfervr­ij verlaat. Het is onduidelij­k of er op dit moment clubs zijn met concrete belangstel­ling voor Moreno.

Net als Can werd Moreno in de zomer van 2014 binnengeha­ald door Brendan Rodgers, die de selectie van Liverpool flink vernieuwde. In zijn eerste twee seizoenen kwam Moreno nog tot 50 competitie­duels, maar in de twee seizoenen daarna bleef de teller steken op 28 optredens. Hij begon vorig seizoen weliswaar als eerste keus, maar raakte zijn plek kwijt aan Robertson na een blessure. In de huidige jaargang speelde Moreno enkel een duel in de Carabao Cup.

Mocht de 26-jarige

vleugelver­dediger inderdaad vertrekken, dan lijkt Adam Lewis daarvan te gaan profiteren. De achttienja­rige speler uit het beloftente­am krijgt dan de kans om een plek in de A-selectie te veroveren, vermoedt Goal. Steven Gerrard had Lewis vorig seizoen onder zijn hoede als trainer van de Onder-18 van Liverpool en zou hebben geprobeerd hem mee te nemen naar Rangers FC. Ook Jürgen Klopp en zijn technische staf zouden onder de indruk zijn van de jongeling. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname