Times of Suriname

Russische spelers achter tralies

-

VOETBAL - In Rusland raakt men maar niet uitgesprok­en over Aleksandr Kokorin en Pavel Mamaev, de twee internatio­nals die slaags raakten met meerdere mensen en in de gevangenis werden gezet. Nu hebben opnieuw twee Russische voetballer­s zich misdragen, te weten Georgi Tigiev en Evgeni Bashkirov van Krylya Sovetov Samara. Tigiev is een 23-jarige linksback die wordt gehuurd van Spartak Moskou. Hij zit sinds de nacht van zaterdag op zondag in hechtenis omdat hij achter het stuur zat terwijl er later sporen van amfetamine in zijn bloed werden gevonden. Tigiev was op de weg; hij kwam terug van een feestje. “De duur van de schorsing is afhankelij­k van wat voor amfetamine het was, er zijn immers verschille­nde varianten”, reageert sportrecht­advocaat Artem Patsev bij Championat.

Volgens Patsev geldt er voor het gebruik van amfetamine een ‘standaards­chorsing’ van twee jaar, maar als aangetoond wordt dat Tigiev de drug specifiek gebruikte om betere prestaties af te dwingen op het veld, dan moet hij mogelijk vier jaar lang toekijken, aldus de advocaat. Zaakwaarne­mer Rüdiger Bernatek reageerde zondag in een interview met Championat geschokt op het nieuws: “Oh, shit. Is hij vandaag aangehoude­n? Oh, shit. Ik moet met mijn Russische collega’s gaan praten, want ik ben nu niet in Moskou, maar in Duitsland.”

“Ik heb Tigiev in Krylya Sovetov juist net aan een nieuwe club geholpen. Wordt hij mogelijk voor twee jaar geschorst? Dat is een groot probleem.” Collega Bashkirov, een 27-jarige middenveld­er, is eveneens in hechtenis genomen. Hij zat in de nacht van zaterdag op zondag met een slok op achter het stuur, meldde REN TV. Krylya heeft laten weten dat men met een ‘finale beslissing’ komt wanneer men de informatie over de zaken heeft bestudeerd. Ontslagpro­cedures worden ‘momenteel niet overwegen’, zo klinkt het. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname