Times of Suriname

Engeland pakt zege tegen Spanje

-

VOETBAL - Engeland heeft gisteravon­d Spanje een lesje effectief spelen toegebrach­t. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate was in de eerste helft op dreef in Sevilla en ging met een 0-3 voorsprong rusten. Na de onderbreki­ng kon Spanje de schade niet voldoende herstellen, waardoor Engeland een knappe zege boekte: 2-3. De formatie van Luis Enrique begon sterk en in de eerste minuten waren er al enkele hachelijke momenten te noteren bij het doel van Jordan Pickford. De keeper wist zijn doel echter schoon te houden, ook bij een poging van Marcos Alonso. Na de eerste beschietin­gen leek het duel in rustiger vaarwater terecht te komen, maar na een kwartier spelen kwam de uitploeg verrassend op voorsprong. De aanvaller van Manchester United Marcus Rashford bediende op zijn beurt de vrijlopend­e Raheem Sterling, die vervolgens raak schoot. Spanje was nog niet van de schrik bekomen of Engeland rondde wederom een snelle aanval goed af. Een lange bal van Pickford belandde bij Kane, die zijn tegenstand­ers van zich afhield en de sprintende 0-2.

De ellende was nog niet voorbij voor Spanje, want zeven minuten voor rust maakte Sterling, na een mooie pass van Ross Barkley en teruglegge­n van Kane, zijn tweede van de avond. Spanje moest in de tweede helft orde op zaken stellen en invaller Paco Alcácer gaf de thuisploeg snel hoop. De spits kopte raak bij een corner van Marco Asensio en bracht de spanning terug in de wedstrijd. De aanvaller heeft in zijn laatste zes wedstrijde­n voor club en land tien pogingen geproducee­rd

Rashford

assisteerd­e: en scoorde iedere keer. Spanje zette aan en Pickford zag voldoende gevaar voor zijn doel. De sluitpost verloor de bal in het strafschop­gebied aan Rodrigo en leek de aanvaller daarna te veel te hinderen, maar de scheidsrec­hter besloot het bij een hoekschop te houden. Engeland hield het bij tegenhoude­n en slaagde daar wonderwel in. Spanje kreeg voldoende mogelijkhe­den, maar Pickford zag vooral veel afstandssc­hoten die naast gingen. In blessureti­jd maakte Sergio Ramos nog de 2-3, maar daarna was het duel meteen afgelopen. (VI)

??  ?? Lago Aspas van Spanje in duel met Ross Barkley van Engeland. (Foto: ESPN)
Lago Aspas van Spanje in duel met Ross Barkley van Engeland. (Foto: ESPN)