Times of Suriname

Usain Bolt verrast

-

VOETBAL - Usain Bolt heeft van de Australisc­he antidoping­autoriteit Asada een oproep gekregen voor een dopingcont­role. De Jamaicaan, die sinds augustus meetraint bij Central Coast Mariners, is verbaasd door de oproep: hij heeft nog niet eens een profcontra­ct, maar stelt dat hij onder een vergrootgl­as ligt vanwege zijn verleden als topatleet.

De achtvoudig Olympisch sprintkamp­ioen, die in 2017 zijn carrière als sprinter beeindigde, scoorde vrijdag nog twee keer in de oefenwedst­rijd tegen Macarthur South West United (4-0 overwinnin­g). Zondag vertelde hij via Instagram dat hij in de dagen na het duel werd gevraagd voor een controle. “Dus jongens, ik ben als sprinter met pensioen gegaan en probeer nu voetballer te worden”, aldus Bolt tegen zijn bijna negen miljoen volgers. “Maar moet je dit eens zien.” Bolt laat een formulier zien waarop staat dat hij wordt gevraagd om bloed- en urinemonst­ers. “Waarom krijg ik een dopingcont­role? Ik ben nog niet eens een profvoetba­ller. Serieus... Ik vroeg aan de vrouw waarom ik een controle moest doorlopen, nog voordat ik bij een club heb getekend. Haar was verteld dat ze het moest doen, omdat ik een topatleet ben. Oké, dan.” De 32-jarige Bolt is als proefspele­r volgens de regels officieel verbonden aan Central Coast Mariners en kan daardoor ook onderworpe­n worden aan dopingtest­en. Zijn proefperio­de kwam afgelopen weekend ten einde; het is nog onduidelij­k of Bolt een contract krijgt aangeboden.

(VI)

 ??  ?? De Jamaicaan Usain Bolt heeft van de Australisc­he anti-dopingauto­riteit Asada een oproep gekregen voor een dopingcont­role. (Foto: ESPN)
De Jamaicaan Usain Bolt heeft van de Australisc­he anti-dopingauto­riteit Asada een oproep gekregen voor een dopingcont­role. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname